Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.25 uur) Maandag 10 juni 2002

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 29 jarige inwoner van Geleen is zondag 9 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcohol in een auto. Omstreeks 10.45 uur zag de bemanning van een patrouille-auto van de politie een taxi in strijd met een geslotenverklaring over de Gubbelstraat te Maastricht rijden. Bij een daarop volgende controle bleek de taxibestuurder rood doorlopen ogen te hebben en behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken. De bestuurder werd aangehouden nadat hij niet mee wenste te werken aan een alcoholblaastest. Aan het politiebureau verleende hij wel zijn medewerking aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 1.6 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts. De politie sluit niet uit dat op basis van het opgemaakte proces-verbaal ook de vergunning tot het uitoefenen van een taxibedrijf zal worden ingetrokken.

Maastricht, rijden onder invloed:
Zondagmiddag 9 juni 2002 heeft de politie een 32 jarige inwoner van Tongeren aangehouden die onder invloed van vermoedelijk drugs in een personenauto gereden heeft.
Een medeweggebruiker stelde de politie omstreeks 15.30 uur telefonisch op de hoogte dat een automobilist met wel heel erg lage snelheid over de Brusselseweg te Maastricht reed. Een politiepatrouille die naar aanleiding van de melding een onderzoek instelde trof de betreffende personenauto zeer langzaam rijdend over de ventweg van de Brusselseweg aan. Bij het eerste contact met de bestuurder maakte deze een verwarde en afwezige indruk. De bestuurder rook geheel niet naar het gebruik van alcohol. Hij werd daarop voor een verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar werd van hem door een politiearts een bloedproef afgenomen, om te laten onderzoeken of de bestuurder mogelijk drugs of andere middelen heeft gebruikt die de rijvaardigheid beïnvloeden. Het bloedmonster is voor onderzoek naar het Nederlands forensisch instituut gezonden. Tegen de bestuurder zal na het bekend worden van de uitslag van het bloedonderzoek mogelijk proces-verbaal worden opgemaakt. Hij kreeg wel een rijverbod opgelegd voor de tijdsduur van 5 uur.

Valkenburg, gevallen motorijder breekt sleutelbeen: Zondagmiddag 9 juni 2002 omstreeks 14.30 uur is een 24 jarige motorrijder woonachtig te Beek op de Beekstraat te Valkenburg met zijn motor ten val gekomen. Mogelijk is dit gebeurd na het blokkeren van het achterwiel van de motor. Komende uit de richting van Schimmert is de motorrijder in de bocht naar de Beekstraat gevallen. Zowel de motor als de bestuurder bleven op het wegdek liggen. Een ambulance heeft de bestuurder naar het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht waar bij onderzoek een sleutelbeenbreuk, een lichte hersenschudding en diverse schaafwonden werden vastgesteld.
Een takelbedrijf heeft de zwaar beschadigde motor weggesleept. De politie stelt nog een technisch onderzoek in naar de juiste oorzaak van het blokkeren van het achterwiel.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 47 jarige inwoner van Beek is maandagmorgen 10 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto. Het alcoholgebruik van de automobilist bleek maandagmorgen omstreeks 02.40 uur bij een routinecontrole op het Brandenburgerplein te Maastricht. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken en was niet in staat om een blaastest naar behoren uit te voeren. De inwoner van Beek werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaaf een alcoholpromillage aan van 1.9 promille. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, slachtoffer verkeersongeval Kobbesweg overleden. De 69 jarige fietser woonachtig in Gronsveld die donderdagmiddag 6 juni 2002 op de Kobbesweg te Maastricht bij een verkeersongeval levensgevaarlijk gewond raakte is in de nacht van vrijdag op zaterdag in het academisch ziekenhuis te Maastricht overleden. Het slachtoffer raakte op de Kobbesweg met zijn fiets betrokken bij aanrijding met een personenauto die vermoedelijk op de genoemde weg afboog om via de afrit naar de A-2 deze laatste autosnelweg te gaan berijden. De juiste toedracht van het verkeersongeval staat echter niet met zekerheid vast. De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauwe personenauto van het merk Opel Astra en naar een groep fietsers die ten tijden van het verkeersongeval ter plaatse waren. Zij kunnen mogelijk de politie de juiste toedracht vertellen. De getuigen kunnen zich melden aan het politiebureau gelegen aan de Parallelweg te Maastricht of op het telefoonnummer van de politie 0900-8844.