Ingezonden persbericht

TREFWOORDEN: KINDEREN EN INTERNET

PERSBERICHT

Basisschool leerlingen maken prachtige websites!

De jury van ThinkQuest Junior 2002 maakte op maandag 10 juni de winnaars bekend van de jaarlijks terugkerende ThinkQuest 'web-strijd'. Tijdens een grandioze finale in Nemo, Amsterdam demonstreerden de deelnemende teams van basisschool leerlingen de websites die ze voor ThinkQuest hadden gemaakt. TV personality Yvon Jaspers reikte namens de organisatie de prijzen uit.

De winnaars van ThinkQuest-Junior, de categorie voor basisscholen, wonnen ieder een eigen Pentium-PC. De beste Junior klassen-inzending won een ICT-budget voor de school en een schoolreisje naar keuze voor de winnende groep. Ook werden de beste nieuwkomers, de pechvogels en de meest inspirerende coach in het zonnetje gezet.

Voor een goede jurering zijn de 98 ingezonden websites door ruim tweehonderd Internet-kenners en onderwijskundigen beoordeeld op de criteria 'zelf gemaakt', educatieve waarde, originaliteit, Internet-gebruik, interactiviteit en technische kwaliteit. Alle ingezonden websites zijn te bekijken via de website van ThinkQuest Nederland (http://www.thinkquest.nl/junior/2002.php).

ThinkQuest Nederland organiseert meerdere web-strijden per jaar. Zo kan er nog tot 1 juli worden ingeschreven voor deelname aan ThinkQuest voor Leerlingen (voor middelbare scholieren) en ThinkQuest voor de Klas (voor docenten en studenten). Kennisnet stelt de prijzen voor de web-strijden beschikbaar om 'web-based' content voor Kennisnet te genereren. Op deze manier krijgen alle Kennisnet-gebruikers de kans om zelf vorm te geven aan de inhoud van Kennisnet en dragen bij aan de groei van Nederlandstalig educatief materiaal op het Internet.

De einduitslag van ThinkQuest Junior 2002 is te bekijken via de ThinkQuest website op http://www.thinkquest.nl/junior/winnaars.php Een word-bestand met de uitslag is bij deze e-mail ingesloten.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u terecht bij: ThinkQuest Nederland
Postbus 19035
3501 DA Utrecht
telefoon : 030 2 305 305
fax: 030 2 305 329
e-mail: info@thinkquest.nl
http://www.thinkquest.nl/