IXOS SOFTWARE

IXOS benoemt nieuw lid van Executive Board of Directors

IXOS benoemt nieuw lid van Executive Board of Directors om de activiteiten verkoop en marketing te leiden

Richard Gailer wordt op 1 juli 2001 volwaardig lid van de Board of Directors

Münche/Grasbrunn, 10 juni 2002 - IXOS SOFTWARE AG kondigt vandaag de benoeming van Richard Gailer (39) bij de Executive Board of Directors aan als hoofd van de afdeling verkoop en marketing. Gailer zal instaan voor de internationale verkoop- en marketingactiviteiten van het in München gevestigde bedrijf, dat 32 dochterondernemingen in 17 landen heeft. Robert Hoog, voorzitter van de Executive Board of Directors, had de internationale verkoop- en marketingactiviteiten van het bedrijf tijdelijk op zich genomen.

Hoog zegt het volgende over de benoeming van Gailer: 'Wij zijn blij dat wij deze uitdagende functie hebben kunnen invullen met een ervaren manager als Richard Gailer. In tegenstelling tot de algemene trend in de sector slaagden wij erin onze verwachtingen op het stuk van inkomsten en winst vorig kwartaal te overtreffen, en door het invullen van deze functie willen wij onze geslaagde groei voortzetten.'

Gailer deed de uitgebreide ervaring met producten en diensten, die hij nu bij IXOS zal toepassen, op tijdens de meer dan twaalf jaar die hij doorbracht in hooggeplaatste functies bij SAP. In zijn laatste functie was Gailer lid van de directie van SAP System Integration AG, en stond hij in voor de geslaagde oprichting, beursintroductie en snelle expansie van het bedrijf. Tijdens deze periode werden SAP Solutions GmbH en SRS AG met succes samengevoegd. Een ander belangrijk punt op zijn agenda was de expansie van de sector en oplossingsgerichte verkoop- en serviceactiviteiten van de SAP-dochter.

'Ik beschouw het als een deel van mijn verantwoordelijkheden om de internationale groei van IXOS SOFTWARE AG te stimuleren. Naast organische groei betekent dit investeren en strategische samenwerkingsverbanden aangaan met hardware- en softwareproviders, systeemintegratoren en vooraanstaande consultancybedrijven,' legt Richard Gailer uit. 'In de hele wereld stijgt de vraag naar de innovatieve en veilige producten van IXOS. Dat maakt dat wij ons in een uitstekende positie bevinden, en stelt ons in staat nieuwe, lucratieve verkoopstrategieën uit te stippelen,' voegt Gailer daar nog aan toe.

Richard Gailer vult de Executive Board of Directors van IXOS aan. Die telt in totaal vier leden en wordt voorgezeten door Richard Hoog. Peter Rau is verantwoordelijk voor Finance and Administration, en Hartmut Schaper is verantwoordelijk voor Development, Services and Business Strategy.

Over IXOS
IXOS is een vooraanstaande internationale aanbieder van oplossingen voor het beheer van eBusiness-documenten in systeemomgevingen binnen het bedrijf. Met de oplossingen van IXOS kunnen bedrijven al hun eBusiness-documenten doeltreffend onderhouden en naadloos integreren in hun digitale bedrijfsprocessen. Vooraanstaande bedrijven uit een aantal sectoren hebben IXOS SOFTWARE AG gekozen als hun strategische partner. IXOS heeft ongeveer 1.850 installaties over de hele wereld.
1,4 miljoen gebruikers werken met eBusiness documentoplossingen van IXOS.

Naast zijn standaardproductenportefeuille verleent IXOS een uitgebreid gamma diensten, waaronder een wereldwijde 7x24 support. IXOS heeft ook een internationaal team van hooggekwalificeerde consultants.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met: Sabine Salbreiter
IXOS SOFTWARE AG
Corporate Communications
Tel.: +49.(0)89.4629.1513
Fax: +49.(0)89.4629.33.1513

http://www.ixos.com/de/press/'
IXOS is een gedeponeerd handelsmerk van IXOS SOFTWARE AG.

10 jun 02 16:36