Ingezonden persbericht

UITNODIGING PERSBIJEENKOMST

Doorbraak in de behandeling van COPD

Nipo-onderzoek geeft nieuwe inzichten in COPD

3 juni 2002. COPD is nauwelijks bekend onder de Nederlandse bevolking. Toch lijden in Nederland één miljoen mensen aan COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disorder), een chronische aandoening van de luchtwegen die onder meer kortademigheid veroorzaakt. COPD patiënten ervaren door zeer hinderlijke klachten een sterke aantasting van kwaliteit van leven. Dit blijkt ook uit een grootschalig NIPO onderzoek dat voor het eerst werd verricht onder 1000 mensen uit de Nederlandse bevolking, 200 COPD patiënten en 200 huisartsen. De komst van een NIEUW geneesmiddel voor de behandeling van COPD kan vele patiënten de noodzakelijke verlichting brengen.

Wat is eigenlijk COPD? Wat zijn de oorzaken? Wordt er op tijd de juiste diagnose gesteld? Wordt COPD vaak verward met astma? Wat kan de patiënt zelf doen tegen COPD? Welke gevolgen heeft de ziekte voor het dagelijks leven van de patiënt? Welke behandelingen zijn er en waar is behoefte aan? Deze vragen komen tijdens de persbijeenkomst aan bod. De volgende personen zullen toelichtingen geven:

Prof. Dr. P.N.R. Dekhuijzen - Het ziektebeeld COPD Longarts ? U.M.C. St. Radboud - De behandeling van COPD

De heer A. Schalekamp - Resultaten NIPO onderzoek Onderzoeksdirecteur Nipo

Naar verwachting zal de bijeenkomst een uur in beslag nemen. Na afloop is er de mogelijkheid om een COPD patiënt en bovenstaande deskundigen te interviewen. Ook de woordvoerders van Pfizer en Boehringer Ingelheim zijn aanwezig op de bijeenkomst.

Graag nodigen wij u uit om deze bijeenkomst over COPD bij te wonen. Locatie: Restaurant en Kwekerij De Kas
Adres: Kamerlingh Onneslaan 3, 1097 DE, Amsterdam Datum: Woensdag 12 juni 2002
Ontvangst: Vanaf 10.30 uur
Programma: 11.00-12.00 uur

Graag vernemen wij van u of u woensdag 12 juni a.s. aanwezig bent tijdens deze persbijeenkomst. U kunt zich aanmelden door bijgevoegde antwoordfax te faxen naar Bennis Porter Novelli, faxnr: 020 - 543 76 76.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bennis Porter Novelli, Karlijn van Driel, telefoon: 020 ? 543 76 00, email: kdriel@bennispn.nl
.

ANTWOORDFAX

Persbijeenkomst op woensdag 12 juni 2002 Van 10.30 uur ? 12.00 uur

O Ja, ik ben aanwezig bij de bijeenkomst op 12 juni 2002 en ik ontvang graag een bevestiging en routebeschrijving.

O Neen, ik ben helaas verhinderd, maar
O ontvang graag de persmap

Afzender:

Naam:

Medium:

Adres:

Pc/Plaats:

Telefoon:

E-mail:

Ik wil graag na afloop persoonlijk spreken met:

Faxen vóór 7 juni 2002 naar: Bennis Porter Novelli t.a.v. Suzanne ten Haaf Faxnr. 020 - 543 76 76 Of e-mail dit formulier ingevuld naar shaaf@bennispn.nl