TNT Post Groep NV

Start Joint Venture van TPG in China voor logistieke diensten in automobielsector

12 juni 2002

TPG NV heeft haar joint venture met de Shanghai Automotive Industry Corporation Group (SAIC) vandaag formeel gelanceerd. De samenwerking richt zich op logistieke diensten voor de automobielsector in China. De grootse openingsceremonie vindt momenteel plaats in Shanghai. TPG en SAIC zijn ieder voor 50% eigenaar van de joint venture.

Shanghai Automotive Industry Corporation is de grootste speler in de Chinese automobielsector. Bij het bedrijf werken meer dan 60.000 werknemers aan de fabricage van voertuigen en onderdelen en het produceert jaarlijks 250.000 auto's via samenwerkingsverbanden met Volkswagen en General Motors.

Deze nieuwe joint venture garandeert logistieke diensten van wereldklasse voor de Chinese automobielsector dankzij de inbreng van 'state-of-the-art' technologieën op logistiek gebied, oplossingsontwerp en implementatie. China geldt als belangrijke groeimarkt voor TPG. De joint venture wordt een van de topaanbieders van logistieke diensten voor de automobielsector in China.

Deze joint venture, een van de grootste buitenlandse investeringen ooit in de logistieke dienstverlening in China, zal naar verwachting jaarlijks een omzet van EUR 100 miljoen genereren en werk bieden aan ruim 600 mensen. Ze is de marktleider in China in de distributie van gerede voertuigen en biedt zowel logistieke diensten voor ontvangst van producten en bevoorrading (inbound logistics) als voor de naverkoop van onderdelen.

De openingsceremonie werd bijgewoond door Peter Bakker, voorzitter en CEO van TPG. "TPG is er veel aan gelegen haar activiteiten in China uit te bouwen", aldus Bakker. "Die vormen immers een belangrijk deel van onze wereldwijde portefeuille. Deze samenwerking met SAIC biedt naar onze overtuiging fantastische kansen voor beide partners".

Roberto Rossi, in de Raad van Bestuur van TPG verantwoordelijk voor Logistiek, gaf het volgende commentaar: "We beschikken nu over een uitstekende faciliteit van waaruit we onze mondiale klanten in China kunnen bedienen. Nu China zich meer en meer ontwikkelt tot vooraanstaand vestigingsland voor productiebedrijven, maakt TNT Logistics graag gebruik van deze kans om haar dekking van de Chinese markt te verbreden. Tegelijkertijd vergroot deze joint venture onze aanwezigheid op de wereldmarkt en leidt ze tot een wezenlijke versterking van onze activiteiten in de mondiale automobielsector".

TPG N.V. is met haar twee merken TNT en Royal TPG Post een mondiale aanbieder van post-, expresse- en logistieke diensten. De onderneming heeft meer dan 141.000 medewerkers in 59 landen en is in ruim 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg ¤ 11,2 miljard, en groeide in het eerste kwartaal van 2002 verder met 8,5%. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

TNT Logistics, een divisie van TPG, is met meer dan 31.000 medewerkers actief in 35 landen en heeft in totaal ruim 5,2 miljoen m2 magazijn in beheer. TNT Logistics boekte in 2001 een omzet van ¤ 3,1 miljard. Bezoek de website van TNT Logistics.