Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-06-2002 2e persbericht 12 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietsdiefstal
Op de Vonderweg is woensdag rond 14.30 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte werd door de politie op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een fiets vanaf de Emmasingel. Na een korte achtervolging werd hij gepakt. Bij de verdachte werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De fiets en het gereedschap werden in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Op de kruising Ploegstraat Eindhovenseweg Zuid is woensdag tussen 7.30 en 9.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden dertig bromfietsen gecontroleerd en 23 bekeuringen uitgedeeld. Tien voor een te hoog vermogen, zeven voor het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs, drie voor het rijden zonder helm, een voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat, een voor het rijden door rood en een voor het ontbreken van het gele plaatje.

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Op de Mecklenburgstraat is woensdag tussen 7.30 en 9.15 uur een roodlichtcontrole gehouden. Zeventien personen kregen een boete voor het rijden door rood.

Eindhoven: Automobiliste gewond
Op de A2, ter hoogte van hectometerpaal 161.9 rijrichting s Hertogenbosch, is woensdagochtend rond 9.15 uur een 65-jarige automobiliste uit Valkenswaard gewond geraakt. De vrouw veranderde van rijstrook en kwam hierbij in botsing met de vrachtwagen van een 24-jarige automobilist uit Elburg. De vrouw is met een gebroken rug overgebracht naar het MMC.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Heerbaan en de Urkhovenseweg is woensdag tussen 9.30 en 11.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 62 gecontroleerde voertuigen reden 8 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten is 66 km/u.

Helmond: Verdachte met vals paspoort aangehouden Bij een bedrijf aan de Graandijk is woensdag rond 11.00 uur een 30-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het zich legitimeren met een vals paspoort bij zijn werkgever. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Hooge Mierde: Automobilist gewond
Op de kruising Langvoort Kempenbaan zijn woensdag rond 7.50 uur twee personenautos met elkaar in botsing gekomen. Een 54-jarige automobilist uit Hooge Mierde reed over de Langvoort en verleende op het eerder genoemde kruispunt geen voorrang aan een 47-jarige automobilist uit Lage Mierde die over de Kempenbaan aan kwam rijden. De automobilist uit Hooge Mierde klaagde over pijn in zijn nek.

Knegsel: Automobilist belandt met auto in berm
Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 13.4, is een 22-jarige automobilist uit Valkenswaard door nog onbekende oorzaak de controle over zijn stuur verloren. Het voertuig is over de kop geslagen en in de berm tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel overgebracht naar het MMC in Veldhoven. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Veldhoven: Autos gestolen
Vanaf de Steenmarter is dinsdag tussen 23.00 en 23.30 uur een blauwe Volkswagen Passat met het kenteken JV-TD-82 gestolen. Ook werd in de nacht van dinsdag op woensdag vanaf de Buizerd een auto gestolen. Hier werd een rode Volkswagen Golf met het kenteken JR-DP-73 weggenomen.