CMG


CMG vermindert overcapaciteit in Noord-Nederland

Amstelveen, 12 juni 2002 - CMG Noord-Nederland BV, onderdeel van CMG Benelux, met vestigingen in Groningen en Leeuwarden actief in de noordelijke provincies, is van plan om het aantal arbeidsplaatsen te gaan verminderen door middel van het aanvragen van collectief ontslag voor 118 werknemers. Dit voorgenomen besluit is noodzakelijk vanwege een structurele overcapaciteit, die ontstaan is door de afgenomen vraag bij lokale klanten. Deze afgenomen vraag wordt veroorzaakt door lange termijn organisatorische veranderingen bij deze klanten. Dit besluit geldt onder voorbehoud van goedkeuring door de ondernemingsraad.

Rob van Grieken, Country Director CMG Benelux: "Vanwege verschuivingen in de vraag op de lange termijn van de klanten die we vanuit onze vestigingen in Noord-Nederland bedienen, is deze actie vanuit een puur zakelijk perspectief onvermijdelijk. Het betreft minder dan 2% van het aantal medewerkers van CMG Benelux. Vanuit menselijk perspectief betreuren we het natuurlijk ten zeerste dat we deze maatregel hebben moeten nemen, zeker ook gezien onze goede reputatie als werkgever en werver. We slagen er over het algemeen in om stabiele resultaten te boeken, zij het met een lagere winstgevendheid en een lagere inzet van werknemers. We hebben momenteel geen plannen voor verdere inkrimping van het aantal werknemers, anders dan door een normaal verloop. Maar we zullen de komende maanden steeds bekijken of we dit standpunt moeten wijzigen."

Kijkend naar de situatie buiten Nederland, blijft de CMG Groep de kosten voor haar werkmaatschappijen strak in de hand houden. Daarbij wordt voldoende flexibiliteit behouden om effectief te kunnen reageren op de vraag van klanten en maximaal te kunnen profiteren van elke economische opleving. De werving van nieuwe medewerkers is gestopt, behalve wanneer specifieke vaardigheden nodig zijn om contractuele verplichtingen te vervullen. Specifieke maatregelen om het aantal arbeidsplaatsen terug te brengen, zijn in de eerste helft van 2001 genomen in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, als gevolg van structurele overcapaciteit in bepaalde markten en expertise. CMG zal doorgaan met het doorvoeren van kleine, geselecteerde personeelsreductieprogramma's binnen de Groep, op het moment dat dergelijke structurele kwesties zich voordoen.

CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt binnen langetermijnrelaties nauw samen met haar klanten om voor hen succes te genereren. CMG is een wereldwijde ICT-leverancier en levert diensten op het gebied van Mobile Business, Advanced Security, Business Process Outsourcing en Advanced Payroll Solutions. De combinatie van deze expertises zorgt voor een aantrekkelijke propositie voor ondernemingen die het mobiele kanaal willen toevoegen aan hun operaties en marketingstrategieën. CMG bevindt zich in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van haar klanten en combineert daarbij branchekennis, technische expertise en praktijkgerichte innovatie. Met ongeveer 13.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in meer dan 20 landen. In de Benelux heeft CMG ongeveer 6.500 werknemers. Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en Amsterdam. Voor meer informatie zie www.cmg.com