Sligro Beheer NV

PERSBERICHT Veghel, 12 juni 2002

SLIGRO VERSTEVIGT POSITIE OP NEDERLANDSE VISMARKT

J. Smit Vishandel B.V. en Sligro Beheer N.V. maken bekend dat verwacht mag worden dat de reeds jarenlange bestaande intensieve samenwerking tussen J. Smit Vishandel en Sligro zal resulteren in een volledige overname van J. Smit Vishandel B.V. door Sligro Beheer N.V.

In 1999 heeft Sligro een minderheidsbelang in J. Smit Vishandel B.V. verworven. Smit Vis exploiteert in 18 vestigingen van Sligro de visafdeling en heeft daarnaast een moderne visverwerkings- en -bewerkingscentrale in Veghel. Smit Vis is één van de grootste visleveranciers binnen de Nederlandse markt en is de enige met een landelijke dekking.

Smit Vis heeft in 2001 een omzet gerealiseerd van ¤ 27 miljoen en levert daarbij voornamelijk aan horeca-, bedrijfsrestauratieve en institutionele klanten. De vis wordt ingekocht over de gehele wereld. Met de volledige overname door Sligro ontstaat ook de mogelijkheid binnen de foodretailactiviteiten van Sligro voorverpakte verse vis te verkopen (o.a. in de EM-TÉ- en de Golff-supermarkten). Bij Smit Vis werken circa 100 medewerkers. De overname zal geen nadelige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

In Sligro Beheer N.V. zijn foodservice- en food retailbedrijven actief, die zich direct en indirect richten op de totale Nederlandse markt van de etende en drinkende mens. Dit geschiedt volgens een multi-channelstrategie met verschillende verkoop- en distributievormen (zelfbediening en bezorging) en via verschillende distributiekanalen.

De werknemersorganisaties en de SER zijn conform de SER-fusiecode op de hoogte gesteld van de voorgenomen overname. De ondernemingsraad is om advies gevraagd. Naar verwachting zal de transactie begin juli 2002 afgerond worden.

Tevens deelt Sligro Beheer N.V. mede dat de samenwerking tussen Sligro en Grobak Holding B.V. door de beperkte synergiemogelijkheden is beëindigd. Sligro heeft haar 28% aandelenbelang in Grobak verkocht aan de overige aandeelhouders. Bij deze verkoop is een geringe boekwinst gerealiseerd.