Gemeente Groningen

12
JUN
09.29

Persbericht

Groningse risicobedrijven gecontroleerd
11-06-2002

De gemeente Groningen loopt de achterstand in de vergunningverlening geleidelijk in. De Groningse risicobedrijven zijn gecontroleerd. Ook heeft de gemeente Groningen tot dusver 10 extra medewerkers aangenomen: preventiemedewerkers, handhavingsambtenaren en medewerkers die het oefen- en trainingsprogramma begeleiden. Verder is de onderlinge afstemming tussen de brandweer, de milieudienst en de dienst Ruimtelijke Ordening verbeterd en is informatie over risicos voor de inwoners van Groningen gemaakt. Ten slotte doen 80% van de Groningse horecabedrijven sinds vorig jaar mee aan het Convenant Veilig Uitgaan.
Dit blijkt uit de eerste tussenbalans van het plan van aanpak brandveiligheid en de nota Uit voorzorg, een nadere analyse van de rapporten van de commissies Oosting en Alders.

In 2001 heeft de gemeenteraad van Groningen veel geld ( 273.000 incidenteel en

1.055.000 structureel) beschikbaar gesteld voor de voorgestelde verbeteringen in het plan van aanpak brandveiligheid en de nota Uit voorzorg. De gemeente Groningen heeft bovengenoemde maatregelen genomen in het licht van de aanbevelingen van de commissies Oosting en Alders, die respectievelijk de vuurwerkramp in Enschede en de cafébrand in Volendam hebben onderzocht en geëvalueerd.