Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

16-05-2002
Inentingen tegen meningokokken type C

Inentingen in gemeente Heumen op 12 juni

Vaccinatiecampagne meningokokken C

Op 15 mei is de landelijke vaccinatiecampagne gestart tegen meningokokken C. Ru im 3 miljoen kinderen worden ingeënt. Voor 15 juni ontvangt een eerste groep va n ruim anderhalf miljoen kinderen in Nederland de oproep voor de vaccinatie. Na half augustus zal de tweede groep worden opgeroepen. Dit gebeurt in het kader van de landelijke vaccinatiecampagne 'Da's goed gedaan!', de grootste landelijk e vaccinatiecampagne die ooit in Nederland is uitgevoerd.

De eerste groep die wordt ingeënt zijn de kinderen van 1 tot en met 5 jaar en d e kinderen van 15 tot en met 18 jaar gevaccineerd. Na de zomervakantie wordt de leeftijdsgroep van 6 tot en met 14 jaar gevaccineerd. Tot die splitsing is bes loten omdat de leeftijdscategorieën uit de eerste groep statistisch gezien het grootste risico lopen.

12 juni in Heumen

GGD Regio Nijmegen zal op 10 juni van start gaan met de vaccinatiecampagne meni ngokokken C. Het gaat in de regio Nijmegen (10 gemeentes) om 32.000 kinderen di e vóór de zomervakantie gevaccineerd gaan worden. In de laatste week van mei of de eerste week van juni zullen alle betrokken kinderen een oproep voor vaccina tie ontvangen. Naast een oproepbrief treffen mensen ook een informatiefolder aa n en gegevens over datum, plaats en tijdstip.

In het planningsschema vinden de inentingen in de gemeente Heumen plaats op 12 juni. Op de oproepkaarten die eind mei worden verzonden staat het tijdstip waar op en de plaats waar de kinderen die in aanmerking komen worden verwacht. Bij d e oproep zal ook een folder met informatie zitten en een begeleidende brief.

meer informatie

Vanaf 1 september 2002 wordt de vaccinatie tegen meningokokken C opgenomen in h et Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen die na 1 juni 2002 een jaar worden. D eze vaccinaties worden uitgevoerd door de Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar van de GGD Regio Nijmegen.

Voor informatie over de landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C is een gr atis landelijke telefoonnummer geopend op werkdagen van 9.00-21.00 uur geopend: 0800-3008051. Wie een Internetaansluiting heeft kan ook terecht op de campagne website www.vaccinatie.minvws.nl. Daar wordt een groot aantal veel voorkomende vragen beantwoord.

Verder wordt er onder meer landelijk aandacht besteed aan de campagne via Postb us 51.