Gemeente Utrecht

Ecokids op stadsboerderij De Koppel

Vanaf woensdag 12 juni kunnen kinderen uit Utrecht-Zuid op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur meedoen met Ecokids. Eén keer in de twee weken gaat een clubje kinderen tussen de acht en de twaalf jaar onder begeleiding op onderzoek in de natuur. Zo gaan ze bijvoorbeeld met schep en loep op zoek naar het leven onder de bladeren en in de bodem. Ook worden met verrekijkers de vogels in de wijk bespied en brengen de kinderen met de imker een bezoek aan de bijenstal.

De Ecokids komen acht keer bij elkaar, vier keer voor en vier keer na de zomervakantie. De activiteiten vinden plaats vanuit de stadsboerderij De Koppel van de groep Natuur- en Milieucommunicatie (Dienst Stadsbeheer).

Kinderen tussen de acht en de twaalf jaar uit Utrecht-Zuid kunnen zich inschrijven voor Ecokids via telefoon 030 - 286 38 40. Er geldt een maximum van tien kinderen.

Utrecht Natuurlijk!

De tentoonstelling is een activiteit in het kader van de campagne Utrecht Natuurlijk!. Met deze campagne worden de inwoners van Utrecht geïnformeerd over het werk van de gemeente voor het groen en water in de stad. Met tentoonstellingen, stadswandelingen en open dagen en activiteiten als Ecokids worden onder meer onder de aandacht gebracht: het beheer en onderhoud van monumentale bomen, de herinrichting van stadsparken, het herstel van de singelstructuur en de activiteiten op de stadsboerderijen en landgoederen. De campagne wordt gecoördineerd en uitgevoerd door de Dienst Stadsbeheer van de Gemeente Utrecht, in samenwerking met de inwoners van de stad, natuur-, milieu- en maatschappelijke organisaties en andere gemeentelijke diensten. Meer informatie over de campagneactiviteiten is te vinden op www.utrecht.nl/utrechtnatuurlijk.