Gemeente Bergen op Zoom


Bergse gemeenteambtenaar geeft presentatie op wereldcongres

André Zuidhof, medewerker van het bureau gegevensbeheer van de sector middelen van de Gemeente Bergen op Zoom is door Intergraph Nederland uitgenodigd om zowel op het Intergraph wereldcongres als op de bijbehorende beurs een presentatie en een demonstratie te geven van het Geografisch Informatie Systeem (GIS). Het GIS is bij de Gemeente Bergen op Zoom in gebruik en alle medewerkers kunnen het systeem via intranet benaderen.

vignet van het wereldwijde Intergraph congres

Het wereldwijd congres van softwaregigant Intergraph vindt van 9 t/m 12 juni 2002 plaats in Atlanta (USA)
Intergraph is een bedrijf dat software vervaardigd voor onder andere tekenapplicaties en het via webtechnologie ontsluiten van kaartmateriaal en administratieve gegevens.
De presentatie en demo worden in samenwerking met Vicrea gegeven. Vicrea is het bedrijf, dat samen met medewerkers van het bureau gegevensbeheer van de Gemeente Bergen op Zoom de GIS-viewer heeft ontwikkeld. De viewer is een hulpmiddel om administratieve gegevens, geografische gegevens en rasterbestanden (fotobestanden) binnen één omgeving te ontsluiten.
De titel van de presentatie op 11 juni is dan ook 'One viewer for all applications'.
Bergen op Zoom is door Intergraph Nederland uitgenodigd, omdat de gemeente een van de weinigen in Nederland is, die op deze manier gegevens ter beschikking stelt.