Gemeente Hilversum

Rinus Schaap prijs

De Rinus Schaapprijs gaat dit jaar naar Jan van der Kuilen. Als vrijwilliger heeft hij zich bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de zwem- en waterpolovereniging HZC de Robben. De prijs wordt op woensdag 12 juni uitgereikt in het clubhuis van de zwem- en waterpolovereniging De Robben in zwembad De Lieberg.

De Rinus Schaapprijs wordt, sinds 1991, elk jaar door de gemeente uitgereikt. De gemeente wil op deze manier haar waardering uitdrukken voor vrijwilligers die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Hilversumse sport. Meestal gaat het daarbij om mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor hun tak van sport, en voor hun vereniging in het bijzonder. De prijs bestaat uit een beeldje, voorstellende een schaap met vijf poten, en een cadeau ter waarde van 250 euro voor de winnaar.

Dit keer viel de keus op de (bijna) 65 jarige heer Jan van der Kuilen. Vooral de verscheidenheid in werkzaamheden en de combinatie daarvan sprak de jury aan. Op sporttechnisch gebied is hij actief als trainer van de keepers en als hoofdtrainer van het jongensteam onder de 17 jaar. Jan van der Kuilen bezit alle trainersdiplomas. Hij zet zich in voor het onderhoud van het clubhuis en draagt met zijn werkzaamheden in de kantine bij aan het sociale leven van de vereniging. De prijs wordt hem echter vooral toegekend vanwege zijn enorme inzet bij de bouw van het clubhuis in het zwembad De Lieberg. Dagelijks was hij vaak alleen bezig met de bouw. Muren metselen, ramen zetten, de bar bouwen, het plaatsen van de keuken. Hij deed het allemaal. Zonder zijn enorme inzet zou de club nog aan een onderkomen aan het bouwen zijn, menen zijn dankbare mede-clubgenoten.

datum bericht 11 juni