Gemeente Breda

11-06-2002

Spectaculaire presentatie Mantel der Liefde

Geheel in stijl worden op woensdag 12 juni de zestien ontwerpen van De Mantel der Liefde gepresenteerd in de Grote Kerk van Breda. Voor één keer is de kerk omgetoverd in een tempel van liefde. Rozen, harten, champagne en bruidstaart: het decor voor de ultieme bruiloft.

Een wel héél bijzondere modeshow met de meest originele en verrassende ontwerpen. Dat is het resultaat van de inspanningen van zestien modevormgevers, jonge ontwerpers en talentvolle studenten. Zij werden door de 5 grote Brabantse steden uitgedaagd om hun creativiteit los te laten op de robe van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Tijdens een sprankelende eindmanifestatie worden de kunstzinnige robes op ludieke wijze getoond aan het publiek: alles in een sfeer van liefde en romantiek, compleet met muziek, zang, theater en. een bruidspaar.

Trouwen is in. Het is een sociaal evenement met een zeer breed publieksbereik. Steeds vaker geven stellen op geheel eigen wijze invulling aan hun trouwdag, waarop bijna alle varianten mogelijk zijn. Eén onderdeel waarin tot op heden echter weinig variatie mogelijk was, is de robe van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Als het aan de steden Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg ligt, komt hierin absoluut verandering: gemeenten worden woensdag van harte uitgenodigd om één of meer van deze bijzondere robes in gebruik te nemen.

Breda, 11 juni 2002