Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 12-6-02.

Verkeerscontroles.
Tijdens de ochtendspits werd gisteren een roodlichtcontrole gehouden op de Stationsweg/Ericalaan/Beukenlaan en op de Slotlaan/Proosdijerveldweg/Molenstraat. Op de eerst genoemde lokatie hielden zich vijf fietsers hielden zich niet aan de verkeersregeling en op de laatst genoemde 38 automobilisten.

Die ochtend werd met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Apeldoornseweg te Ede. Vier automobilisten reden te hard. Een van hen betrof een 32 jarige automobilist uit Goor. Hij reed 163 km per uur, daar waar hoogstens 100 km per uur mag worden gereden. Hij kreeg een gepeperde boete opgelegd. De dienstdoende officier van justitie besliste dat de man zijn rijbewijs mocht houden.

Winkeldief.
In een winkel op het Achterdoelen werd gisterenmorgen een 51 jarige man zonder vast woonadres betrapt op diefstal van drie pennen, t.w.v. 15 Euro. De man moet te zijner tijd voor deze zaak voorkomen.

Dronken vernieler.
Gisterenavond werd een 45 jarige man zonder vast woonadres aangehouden, die in een dronken bui een drietal op de Stationsweg geparkeerde auto's had vernield door de buitenspiegels af te trappen. De man, die vanwege de drank bijna niet meer in staat was om te lopen werd ter ontnuchtering en voor nader verhoor ingesloten.

Einde berichten.