BASF

FRAME: basf
FRAME: midden

Potje Chemie, website voor kinderen

Het chemieconcern BASF heeft een website ontwikkeld voor kinderen in leeftijd van 10 tot 12 jaar. De website, `Potje Chemie', laat kinderen spelenderwijs kennis maken met chemie in het dagelijks leven. Op de kleurige site kunnen de jeugdige bezoekers zelf proefjes doen, een kijkje nemen in de fabriek en vragen stellen.

Wat is chemie, wat kan je ermee en waarom is chemie belangrijk? De website van BASF geeft antwoord op deze vragen. Op de kleurrijke website kunnen kinderen zelf proefjes doen, zoals het zelf maken van tandpasta of kristal. Tevens kunnen zij vanuit `Potje Chemie' een kijkje nemen in de chemiefabriek. De website biedt ook ruimte voor interactie. Kinderen kunnen via de website al hun chemievragen stellen, die door de BASF-webmaster worden beantwoord.

De website `Potje Chemie' sluit aan op het chemieproject `Zelf chemie ontdekken' van BASF Nederland B.V., waarvoor speciaal lesmateriaal is ontwikkeld voor leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs. Drie verschillende basisscholen in de regio Arnhem hebben met dit project kennisgemaakt. Het werken met grondstoffen, een bezoek brengen aan een BASF-fabriek en het maken van een werkstuk over chemie, maken onderdeel uit van het lesprogramma.

`Potje Chemie' is voor, maar vooral vàn kinderen. Enkele leerlingen van de Anne Frankschool in Arnhem hebben meegedacht hoe de site eruit moest gaan zien. Bij de ontwikkeling van de site is rekening gehouden met hun wensen. De felle kleuren, veel plaatjes en een helder taalgebruik moeten het aantrekkelijk maken om de site te bezoeken.