Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 11 juni 2002

Koninklijk Horeca Nederland dringt aan op gesprek met de Consumentenbond

Woerden - 11 juni 2002 - Koninklijk Horeca Nederland reageert met verbazing op de oproep van de Consumentenbond om een prijzenstop in te voeren. Klaarblijkelijk ziet de consumentenbond de prijzenstop als laatste redmiddel en gelooft zij niet in het principe van marktwerking. Koninklijk Horeca Nederland verwacht niet dat de overheid, die in haar beleid marktwerking centraal heeft staan, overgaat tot deze maatregel.

"Het moet nu eens afgelopen zijn met de voortdurende negatieve uitlatingen van de Consumentenbond over de horeca. De bond laat geen kans onbenut om de horecasector in een verkeerd daglicht te zetten", aldus Jan Geenemans, voorzitter landelijk bestuur Koninklijk Horeca Nederland.

Zoals Koninklijk Horeca Nederland al diverse malen heeft toegelicht voert de horeca een ander prijsbeleid dan veel andere branches. De horeca voert geen wekelijkse of maandelijkse prijsaanpassingen door, maar past de prijzen één keer per jaar of zelfs na veel langere termijn aan. Hierdoor kunnen relatief grotere prijsverschillen ontstaan.

Om de Consumentenbond nogmaals voor eens en voor altijd duidelijkheid te verschaffen over het prijsbeleid dat in de horeca gevoerd wordt, dringt Koninklijk Horeca Nederland aan op een gesprek op korte termijn.

Noot voor de redactie -