Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-06-2002
Persberichten van woensdagmorgen 12 juni 2002

Bert Peters 06 53 23 80 59

Eenzijdig ongeval met letsel

Assen Gistermiddag reed een 26-jarige man uit Assen vanaf de A28 de afrit bij Assen Noord op. Door nog onbekende oorzaak begon hij te slingeren en botste tegen een in de middenberm staande paal. Hij sprong zelf uit de auto waarna hij op de grond viel. Hij werd met onbekend letsel naar het WZA overgebracht.

Alcomobilisten

Hoogeveen Gisteravond reed een 44-jarige man uit Hardenberg met zijn auto over de Mr. Cramerweg. Daar werd hij gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank Hij bleek een alcoholpromillage van 1 te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en nog een proces-verbaal omdat hij geen autogordel droeg.

Hoogersmilde Vannacht reed een 24-jarige man uit Hoogersmilde met zijn auto over de Rijksweg. Hij had een alcoholpromillage van 0,7. Hij kreeg een transactie aangeboden van 190 euro.

Bloedproef bij automobilist

Emmer-Compascuum Vannacht werd een 34-jarige bestuurder uit Emmer-Compascuum gecontroleerd toen hij met zijn auto over het Oosterdiep WZ reed. Hij had een sterke wietlucht om zich heen en bekende dat hij enkele joints gerookt had. Een bloedproef moet uitwijzen of hij ook onder invloed van die stof was. Uitslag van die bloedproef is over enkele weken.

Gereedschap weggenomen

Westerbork Gisteren deed een man uit Beilen namens het waterschap aangifte van diefstal van gereedschap. Dit gereedschap was weggenomen uit opengebroken gereedschapskisten van tractors die gebruikt worden bij onderhoudswerkzaamheden nabij de kruising Hoogeveenseweg Wijsterseweg. Schadebedrag ongeveer 240 euro.

Diefstal uit woning

Grolloo - Deed een 48-jarige man uit Grolloo aangifte van inbraak in zijn woning waarbij geld (300 euro) en drie laptops werden weggenomen. Aan de zijkant van de woning aan de Schoonloerstraat werd een raam opengebroken waarna men kon binnenkomen. Schadebedrag niet bekend.

Ruinen Gisteren werd tussen 07.45 en 17.30 uur ingebroken in een woning aan de Armweide. Terwijl de bewoners afwezig waren werd vermoedelijk via een doucheraampje toegang verkregen. Er werd een computer en een fototoestel weggenomen. De 23-jarige bewoonster deed aangifte, schadebedrag niet bekend.

Snelkraak

Assen Vannacht werden de boven de fietsenzaak in de Venestraat wonende bewoners wakker van glasgerinkel. Onderzoek leerde dat de etalageruit was ingegooid en dat men een fiets en enkele onderdelen had weggenomen. De 57-jarige eigenaar ging nog op zoek in de omgeving maar kon de dader niet meer vinden. Schadebedrag niet bekend.

Gestolen creditcards

Werden gistermiddag vijf mannen aangehouden die in een auto over de Wilhelminasingel reden. De mannen, in de leeftijd van 18 tot 31 jaar en afkomstig uit Amsterdam, Nw-Amsterdam, Schimmert, en Coevorden, hadden kort daarvoor in Nieuw-Amsterdam bij een tankstation geprobeerd met een gestolen creditcard te betalen. In de auto werden meer gestolen creditcards en pinpassen aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen hoe de mannen daar aan gekomen zijn en of er al meer betalingen mee verricht zijn. Zij zijn ingesloten.

Skater overleden

Oude Willem - Gisteravond reed een 60-jarige man uit Middelburg, die op vakantie in Drenthe was, op rolskaters over de Oude Willemsweg. Hij werd daar onwel en viel op de grond. Voorbijgangers pasten nog reanimatie toe maar dat mocht niet meer baten, de man overleed ter plaatse.