AutoRai

12-6-2002

Subaru zet in op ultieme kracht

Om het vermogen van de Subaru Impreza WRX STi (265 pk/195 kW) tastbaar te maken, traden in Drachten onlangs 214 Friese paarden aan. Achteraf bleek deze verzameling van edele viervoeters goed voor een vermelding in het Guinness Book of Records.

Met zijn 265 paardenkrachten behoort de Subaru Impreza WRX STi wereldwijd tot de sterkste autos in zijn klasse. Iets dat, zolang er niet met de auto gereden wordt, heel moeilijk tastbaar te maken is. Daarom riep Subaru de hulp in van het Fries Paarden Stamboek, dat zich sinds 1879(!) zeer verdienstelijk inzet om de toekomst voor dit unieke ras veilig te stellen.

Zo kon het gebeuren dat er op 21 mei jongstleden meer dan honderd paardentrailers naar de Stichting Fries Paarden Centrum (FPC) in Drachten togen, om daar vervolgens 214 prachtige, zwarte Friese paarden bij de auto af te leveren. Dit alles gebeurde in aanwezigheid van een notaris, wiens bevindingen inmiddels zijn genoteerd in een officiële aanvraag voor Guinness Records in Londen. Naar verwachting zal de beoordeling van de aanvraag door Guinness zon zes tot acht weken in beslag gaan nemen.