Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 02/077

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

12 juni 2002

Nr. 02/077

Cloo benoemd tot lid Raad van Bestuur Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen

De heer mr.drs. P. Cloo is door demissionair staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met ingang van 1 september 2002 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

De heer Cloo studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Delft. Na zijn studie was hij onder meer werkzaam bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, de Rijksgebouwendienst en Hay Management Consultants. Van 1994 tot 1998 was hij lid van de Raad van Bestuur van de Strengholt Groep. Op dit moment is Cloo werkzaam bij de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, waar hij in 1998 aantrad als directeur.

Binnen de Raad van Bestuur van het UWV wordt Cloo verantwoordelijk voor financiën, facilitaire zaken en ICT. Met de benoeming van Cloo is de samenstelling van de Raad van Bestuur van het UWV als volgt:

mr. T.H.J. Joustra, voorzitter
mr.drs. P. Cloo, portefeuille Financiën
mevrouw mr. A.G. Dümig, portefeuille Verzekerden mr. T. Fransen, portefeuille Werkgevers

Het UWV is op 1 januari 2002 ontstaan uit het samengaan van de uitvoeringsinstellingen Cadans, Gak, GUO, SFB en USZO en het Lisv. De organisatie is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen, waaronder de Ziektewet, de Werkloosheidswet en de arbeidsongeschiktheidswetten WAO, WAZ en Wajong. Bij het UWV werken ruim 22.000 mensen.