Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 12 juni 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: rijden onder invloed
Een getuige zag dinsdagavond dat een 53-jarige man uit Haarlem in de binnenstad naar zijn auto waggelde en wegreed. Hij waarschuwde de politie die de automobilist in de Tweede Drift Zuiderdiep een stopteken gaf. De man reageerde niet en werd op de Herebinnensingel klem gereden. Hij weigerde op het bureau de blaastest en was niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn auto bleef bij de politie achter en de Haarlemmer kreeg de nodige processen-verbaal.

Groningen: bromfietscontrole
In het oosten van de stad heeft de politie dinsdagochtend weer bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden dit keer 19 bonnen uitgeschreven. Waarvan 6 voor te hoge snelheid, 3 voor geen helm dragen, 4 voor geen bromfietscertificaat en 5 voor overtredingen zoals door rood licht, over de stoep en onverzekerd rijden. Bij de controle bleek dat het de regelmatige controles op brommers vruchten begint af te werpen. Een belangrijk deel van de gecontroleerde brommerrijders hadden de zaken nu wel voor elkaar.

Groningen: vrouw aangehouden voor tasjesdiefstal Politiemensen zagen dinsdagmiddag een 30-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats op het Sleedoornpad een handtas in de bosjes gooien. Onderzoek leerde dat de tas kort daar voren was ontvreemd van een 75-jarige vrouw die aan het winkelen was in een supermarkt. In verband met de vele feiten die de vrouw pleegt wordt zij voorgeleid aan de rechter-commissaris en is zij in verzekering gesteld.

Ten Post: gewonde bij botsing
Bij een botsing tussen twee personenautos op de kruising van de Rijksweg met de Provincialeweg bij ten Post raakte dinsdagmiddag een inzittende van een van de autos gewond. Deze, een 24-jarige inwoonster van Leeuwarden is met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van deze auto een 26-jarige Leeuwarder wilde aanvankelijk, rijdende over de Rijksweg, op genoemde kruising afslaan en had daartoe richting aangegeven. Toen hij echter dichterbij was, zag hij echter dat hij een afslag verder pas moest afslaan richting Garrelsweer. Hij reed daarop rechtdoor. Op dat moment reed de andere automobilist, die meende dat hij vanaf de Provincialeweg kon oprijden omdat die ander toch afsloeg, het kruisingsvlak op, waardoor beiden tegen elkaar aan botsten. De beide voertuigen raakten behoorlijk beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Uithuizen: inbraak AZC
Vermoedelijk van maandag op dinsdag is er ingebroken in het kantoorgebouw van het AZC in Uithuizen. Onbekenden hebben de toegangsdeur geforceerd, waarna ze de gehele ruimte hebben doorzocht. Uit de eerste inventarisatie blijkt dat er niets wordt vermist. De schade is echter groot. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: bromfietscontrole
Dinsdagmorgen is er in Veendam een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn er 20 bromfietsen gecontroleerd. In 9 gevallen bleek de zaak niet in orde te zijn. Er zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de helm, overtreding van de constructiesnelheid, geen verzekering en het ontbreken van een bromfietscertificaat. >

Middelstum: automobilist moet rijbewijs inleveren Een 32-jarige automobilist uit Assen heeft dinsdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij op de Eemshavenweg bij Middelstum werd bekeurd voor te snel rijden. Een onopvallende politiesurveillance klokte de betreffende automobilist op 174 echte kilometers, hetgeen een overschrijding betekende van meer dan 70 km/u. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidhorn/Delfzijl: alcomobilist
Een 40-jarige automobilist uit Zuidhorn is dinsdagavond in zijn woonplaats op De Gast bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij bleek
1.4 promille alcohol ij zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. In Delfzijl werd op de Jachtlaan een 40-jarige automobilist uit die plaats eveneens bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1 promille in zijn bloed te hebben. Hij krijgt eveneens een proces-verbaal.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)