Korps: Flevoland, plaats: district Noord 12-06-2002 dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Auto in sloot
MARKNESSE Woensdagochtend kreeg de politie een melding dat een auto op zijn kop in de sloot van de Steenwijkerweg lag. Ter plaatse trof de politie niemand meer aan. De politie liet de auto wegslepen en is een onderzoek gestart naar de identiteit van de bestuurder.

Vrouw overleden
URK Dinsdagochtend kreeg de politie een melding dat een vrouw door een ruit gevallen was. Op de Pyramideweg was het ambulancepersoneel reeds aanwezig. De inwoonster van Urk is naar het ziekenhuis gebracht waar zij later aan haar verwondingen overleed. Vermoedelijk is de vrouw per ongeluk van de trap en door een deurruit gevallen.(Noot voor de pers: Leeftijd is bij het schrijven van dit bericht niet bekend.)

Aanhouding voor bedreiging
SWIFTERBANT Dinsdagnacht hield de politie een 22-jarige inwoner van Swifterbant op het Blazoen aan. Volgens getuigen had de verdachte op de Poort al ruzie met omstanders gemaakt. Daar was hij volgens getuigen om de nek van één van de omstanders, een 17-jarige inwoner van Swifterbant, gevlogen. Andere passanten schoten te hulp. De politie werd er later bij betrokken en hield de verdachte op het Blazoen aan. Deze is voor nader verhoor ingesloten en proces-verbaal wordt opgemaakt. De reden van zijn aggressie is niet duidelijk.

Easy Rider-controles
DRONTEN De politie hield dinsdagochtend een Easy Rider-controle op de Educalaan, op de Noord en op de Wissel. Naast de 9 brommers die gecontroleerd werden (3 boetes), controleerden de agenten ook autos. In totaal keken zij 45 voertuigen na en deelden zij 19 bekeuringen uit. Bestuurders kregen onder andere boetes voor onjuiste kentekenplaten op aanhangers en het niet dragen van gordels.

LELYSTAD Ook in Lelystad hield de politie een brom- en snorfietscontrole op verschillende plaatsen zoals in de Wold. In totaal zijn 60 voertuigen gecontroleerd en 40 boetes uitgedeeld. Bij deze controle hielden de agenten s ochtends een man staande, omdat hij zonder helm achterop een scooter zat. Deze passagier gaf valse adresgegevens op. Hij is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Later mocht de 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats weer weg. Hij moest twee boetes betalen, een voor valse gegevens en een voor rijden zonder helm.

Aanhouding voor alcohol
LELYSTAD Op de Jol werd dinsdagnacht een 33-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor het rijden onder invloed. De man viel een agent op, omdat deze zonder licht op de Zuigerplasdreef reed. De man is staande gehouden en omdat de politie vermoedde dat hij alcohol gedronken had, is hij aangehouden. Op het bureau blies deze bestuurder 265 ug/l (0,60 promille). Hij kreeg hiervoor proces-verbaal, maar ook voor het rijden zonder licht en zonder gordel. De inwoner van Almere is na verhoor heengezonden.

Illegaal speelautomaten
LELYSTAD Bij een horecacontrole ontdekte de politie gisteren bij een horecagelegenheid op de Voorstraat speelautomaten. Het bedrijf had daar niet de wettelijk vereiste vergunningen voor. Proces-verbaal wordt tegen de eigenaar opgemaakt.

Valse noodmelding
LELYSTAD Dinsdagmiddag maakte een minderjarige jongen uit Lelystad verschillende valse noodmeldingen via het alarmnummer van de politie. De jongen is in een telefooncel op de Jol aangehouden en bekende tegenover de agenten gebeld te hebben. De jongen is met een berisping thuis gebracht en ook zijn familie is op zijn gedrag aangesproken.

Verkeer op A6 gestremd
LELYSTAD/DRONTEN Een vrachtwagen die bij wegwerkzaamheden tegen de vangrail terechtgekomen was, zorgde voor een verkeersstremming op de A6. De rijbaan richting Emmeloord was dan ook enkele uren gesloten, zodat de sleepdienst de vrachtwagen kon wegslepen. Niemand raakte gewond. De precieze toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk.