Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Drugshandel vanuit woning

LOPIK Op dinsdag 11 juni zijn twee mannen aangehouden voor de handel in softdrugs.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en daaropvolgend onderzoek bleek dat vanuit een woning in Lopik in softdrugs werd gehandeld en dat die onder andere aan minderjarigen werd verkocht. Daarom werd rond 18.30 uur een inval in de betreffende woning gedaan.

In de woning werden twee mannen van 37 jaar en 42 jaar en beiden afkomstig uit Lopik aangehouden op verdenking van handel in softdrugs. Tevens werden twee 16-jarige jongens die zich in de woning bevonden, aangehouden. Ook in de woning van de 37-jarige Lopikker werd een onderzoek ingesteld.

Bij de onderzoeken werd een speurhond van het KLPD ingezet. Er werden een hoeveelheid drugs en gebruiksvoorwerpen aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. De beide 16-jarige jongens zijn na te zijn gehoord door hun ouders van het politiebureau opgehaald. De beide meerderjarige verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast.

Aanhouding na aanrijding

NIEUWEGEIN Op dinsdag 11 juni vond een lichte aanrijding tussen een vrachtwagen en een auto plaats. Na de aanrijding werd de vrachtwagenchauffeur bedreigd.

Rond 16.30 uur parkeerde een 40-jarige chauffeur uit Gorinchem zijn trekker met oplegger op de Fahrenheitbaan. Na te hebben geladen reed hij rond 16.45 uur weer weg. Direct toen hij optrok hoorde hij geclaxonneer en stopte. Hij bleek de auto van een 18-jarige man uit Nieuwegein te hebben geraakt. Beide voertuigen liepen lichte schade op.

Om de aanrijding vast te leggen, maakte de chauffeur foto`s van de situatie. Daar wond de automobilist zich over op en begon hem uit te schelden en met de dood te bedreigen. De gewaarschuwde politiemensen hielden vervolgens de automobilist voor bedreiging aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is aan het eind van de avond heengezonden.