Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur

Verkeerscontroles

ZEGVELD / MAARSSEN / OUDEWATER / KOCKENGEN -De politie heeft op dinsdag 11 juni op meerdere plaatsen verkeerscontroles gehouden.

Van 09.30 uur tot 10.15 uur werd op de Milandweg in Zegveld een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. Negen bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u en werden bekeurd. De bestuurder met de meeste haast reed 107 km/u.

In de ochtenduren werd gecontroleerd op de Burgemeester Huydecoperweg in Maarssen. Deze is in verband met wegwerkzaamheden afgesloten. Vijf bestuurders werden bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring en één voor het niet dragen van de autogordel.

Tussen 13.00 uur en 14.00 uur werd op meerdere locaties in Oudewater met de lasergun gecontroleerd. Eén bestuurder reed met een snelheid van 71 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. Hij werd bekeurd.

Op de Provincialeweg N 401 in Kockengen werd tussen 15.00 uur en 17.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1362 voertuigen die de radarpost passeerden, reden 39 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u.

Aanrijding met beknelling

WOERDEN Op dinsdag 11 juni raakte een automobilist bij een aanrijding bekneld.

Rond 05.15 uur reed een 27-jarige automobilist uit Spijkenisse over de rijksweg A12 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van de afslag de Waarder begon hij door nog onbekende oorzaak te slingeren en botste vervolgens op de achterzijde van een vrachtwagen.

De bestuurder raakte daarbij met zijn benen bekneld. Hij is vervolgens door de brandweer uit het wrak bevrijd en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Door het KLPD wordt een onderzoek naar de aanrijding ingesteld.

Vreemdelingencontrole tuinbouw

HARMELEN Op dinsdag 11 juni heeft de politie in samenwerking met de Arbeidsinspectie een bedrijfscontrole in twee tuinbouwbedrijven gehouden.

De controles vonden van 09.00 uur tot 11.30 uur plaats. In de twee bedrijven werd gecontroleerd of de medewerkers arbeids- en verblijfsgerechtigd waren. In totaal 85 medewerkers werden aan een controle onderworpen. Alles bleek in orde te zijn.

Bestuurder onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juni is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 01.35 uur zagen politiemensen een 19-jarige automobilist uit Wilnis slingerend over de Mijdrechtsedwarsweg rijden. Bij controle bleek dat de man teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,25 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.