Provincie Limburg

Provinciale subsidie voor Talent TV

Gedeputeerde Staten hebben een subsidie van ruim 63.000,- beschikbaar gesteld als bijdrage aan 35 uitzendingen van het programma Talent TV op L1. Talent TV is een initiatief van de vier Limburgse Regionale Opleidingscentra (ROC's) Arcus, Gilde, Leeuwenborgh en AOC Limburg. Talent TV wordt ook financieel gesteund door een bijdrage van het Vertrouwenspact Werkgelegenheid Limburg. De serie televisieprogramma's is bedoeld voor alle jongeren die toe zijn aan school- en beroepskeuze en voor alle werkenden die zich verder willen scholen. Daarnaast worden er programma's gemaakt voor specifieke doelgroepen zoals asielzoekers en grensarbeiders.

In Talent TV wordt informatie gegeven over op maat toegesneden MBO-opleidingen. Met de programma's wordt een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt gestimuleerd en het imago van het beroepsonderwijs verbeterd.
Uitgangspunt bij de uitzendingen zijn reportages over "voorbeeld-loopbanen" van bekende Limburgers. De reeks bestaat uit 15 uitzendingen voor jongeren, tien uitzendingen voor werknemers die zich verder willen scholen en tien uitzendingen voor risicogroepen (zoals vroegtijdige schoolverlaters) en mogelijke reĂŻntegratiegroepen. De totale kosten voor de 35 uitzendingen bedragen bijna 134.000,-. De Provincie neemt daarvan ruim 63.000,- voor haar rekening en het Vertrouwenspact Werkgelegenheid Limburg bijna 16.000,-. De vier regionale opleidingscentra betalen elk ruim 13.600,-. 12-6-2002 12:20