Lijst Pim Fortuyn

Rotterdam - 12/06/2002
Adviseur Hans Wiegel

Het bestuur van Lijst Pim Fortuyn heeft via de media kennisgenomen van de "adviserende" rol die de heer Hans Wiegel vervult bij Lijst Pim Fortuyn in de huidige formatiebesprekingen. Het bestuur zal de leiding van de fractie om opheldering in deze kwestie vragen.

Verder heeft het bestuur met belangstelling kennisgenomen van de gedachtespinsels van het voornoemde VVD lid over een eventueel op termijn samengaan van Lijst Pim Fortuyn en de VVD.

Evenals veel ex-VVD-ers die bij de laatste verkiezingen op Lijst Pim Fortuyn hebben gestemd, is de heer Wiegel blijkbaar thans tot de slotsom gekomen dat de VVD geen toekomst meer heeft. Op zich een juiste conclusie!

Dat de heer Wiegel binnen een termijn van tussen de vier en acht jaar de VVD wil opheffen, om zich dan bij Lijst Pim Fortuyn aan te sluiten is voor het bestuur echter een prettige verrassing. Prettig in die zin omdat het de positie van de heer M. Herben bij de formatie-onderhandelingen vergemakkelijkt. Want een partij die bij de verkiezingen zwaar verloren heeft en waarvan het einde door een zeer belangrijk lid is aangekondigd, legt immers veel minder gewicht in de schaal dan een partij die de verkiezingen heeft gewonnen.

In ieder geval is het bestuur van Lijst Pim Fortuyn geenszins voornemens, ook niet op termijn, om aansluiting te zoeken bij welke politieke partij dan ook. Gezien de verkiezingsuitslag van 15 mei 2002 heeft de kiezer bepaalt dat Lijst Pim Fortuyn een missie in de samenleving heeft en die missie zullen wij ZELFSTANDIG uitvoeren!