Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed

12-06-2002
VBO Makelaar start hypotheekformule De Hypotheek Strateeg

Op 1 juni jl. is de makelaarsvereniging Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO) van start gegaan met een franchiseformule voor onafhankelijke hypotheekadviseurs. De hypotheekformule is exclusief voor de leden van de VBO ontwikkeld, en gaat opereren onder de naam De Hypotheek Strateeg.
Op maandag 10 juni vond de officiële kick-off plaats in Utrecht. De eerste deelnemende kantoren starten in de komende maanden. Naar verwachting kan de consument in het najaar bij ongeveer 60 VBO Makelaars op één adres terecht voor de aan- of verkoop van een woning én voor een compleet pakket aan financiële dienstverlening. One-stop-shopping dus, een concept waarmee de makelaars hun concurrentiepositie aanzienlijk kunnen versterken. Gezamenlijk zijn de kantoren die zijn aangesloten bij De Hypotheek Strateeg, goed voor meer dan 350 miljoen euro aan hypotheekproductie. Interim-manager bij De Hypotheek Strateeg is Paul Klijn, die tot medio vorig jaar algemeen directeur was van Huis & Hypotheek. Zijn consultancybureau Casa Consulting was nauw betrokken bij de uitwerking van het concept voor De Hypotheek Strateeg.

Exclusief voor VBO-leden
De Hypotheek Strateeg, waarbij alleen VBO-leden zich kunnen aansluiten, is ontwikkeld voor zowel makelaars die al zelf in hypotheken bemiddelen als voor makelaars die dat niet doen. Deze laatste groep kan gebruik maken van een landelijke poule van deskundige, ervaren hypotheekadviseurs, die oproepbaar zijn via het internet. Daarnaast kan desgewenst het gehele offerte- en administratietraject worden uitbesteed.
Dat betekent dat de formule interessant is voor grote en kleine kantoren: de gezamenlijke inkoop biedt alle deelnemers aantrekkelijke voordelen.
Op het gebied van inkoop, provisie-administratie en andere back-officeactiviteiten is De Hypotheek Strateeg een samenwerkingsverband aangegaan met FinanceNed BV. Met een groot aantal geldverstrekkers zijn reeds afspraken gemaakt over gezamenlijke inkoop, rentetarieven en provisies. Daarnaast is voor de franchisenemers een aansprekende en herkenbare promotionele lijn ontwikkeld. De internetsite www.devbohypotheekstrateeg.nl biedt de consument alle informatie. Voor de deelnemende makelaars is bovendien een extranet ontwikkeld, dat hen voorziet van alle relevante vakinhoudelijke informatie.

Sterke formule
De VBO is een zeer snel groeiende makelaarsorganisatie. De Hypotheek Strateeg heeft dan ook de potentie om een sterke positie te krijgen in de financiële wereld. De consument krijgt een goed, onafhankelijk advies en heeft de garantie dat hij te maken heeft met een betrouwbare partner. Het logo van de VBO staat daarvoor garant. De makelaar profiteert niet alleen van een kostenvoordeel en een vergroting van zijn marktaandeel, maar kan bovendien zijn imago versterken. Dat maakt De Hypotheek Strateeg tot een sterke formule.

Meer informatie:
De Hypotheek Strateeg
Contactpersoon: Paul Klijn
Telefoonnummer: (030) 687 4496
E-mail: paul@casaconsulting.nl

Copyright Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (V.B.O.), typefouten voorbehouden