Gemeente Katwijk


* Huursubsidie voortaan aanvragen voor 1 juli
---

Huursubsidie voortaan aanvragen voor 1 juli

Katwijk, 12 juni 2002

Met ingang van 1 juli 2002 wijzigt in heel Nederland de procedure van aanvragen van huursubsidie ingrijpend. Vanaf deze datum wordt de huursubsidie namelijk niet meer met terugwerkende kracht toegekend. Ook moet de aanvraag voortaan direct worden ingediend bij het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, in plaats van bij de gemeente of de woningbouwvereniging.

De huursubsidieperiode loopt van 1 juli van het ene jaar tot 1 juli van het volgend jaar. Om deze hele periode huursubsidie te krijgen moet de aanvraag vóór 1 juli zijn ingediend. Ook bij verhuizing moet de huursubsidie zo spoedig mogelijk worden aangevraagd. De subsidie gaat dan de daarop volgende maand in.

Oude situatie
Voorheen gold er een indientermijn van 3 maanden. De huursubsidie moest worden aangevraagd binnen 3 maanden na verhuizing, of binnen 3 maanden na aanvang van de huursubsidieperiode (dus vóór 1 oktober). Werd daaraan voldaan, dan kreeg men de huursubsidie met terugwerkende kracht vanaf 1 juli, of bij verhuizing vanaf die datum.

Al eerder huursubsidie ontvangen
Overigens hoeven personen die over de periode 1 juli 2001 tot 1 juli 2002 al huursubsidie ontvangen in de meeste gevallen géén aanvraag voor de nieuwe periode in te dienen. Zij krijgen van het ministerie een huursubsidiebericht waarin staat dat de huursubsidie automatisch wordt voortgezet. Alleen bij wijziging van de samenstelling van het huishouden of ingrijpende vermindering van het inkomen moet men contact opnemen met de gemeente.

Indienen bij ministerie
Nieuw is verder dat de aanvraag niet meer bij de gemeente of bij de woningbouwvereniging kan worden ingeleverd, maar (nadat de verhuurderverklaring is ingevuld en ondertekend) direct moet worden opgestuurd naar het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Bij het aanvraagformulier is daarvoor een antwoordenvelop bijgevoegd.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met de afdeling Ruimte, Wonen & Economie, telefoonnummer 4062128, of langskomen bij de centrale balie van het gemeentehuis. De openingstijden van de centrale balie zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en op donderdag tevens van 13.30 tot 19.00 uur.