Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag,12 mei 2002

---

Diefstal bouwmaterialen
Maandagavond werd er vanaf een bouwlocatie in Valburg de nodige ijzermaterialen weggenomen. Een getuige noteerde het kenteken en belde de politie. De bestelauto werd later onbeheerd, maar met de goederen, in Elst aangetroffen. De auto werd afgesleept. Bij nader onderzoek door de politie de volgende dag aan de bestelauto meldde zich een 35-jarige man uit Arnhem zich als zijnde de eigenaar van de auto. Hij werd aangehouden en ingesloten. Mogelijk dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan meer diefstallen in de Overbetuwe en omgeving. De politie stelt hier nader onderzoek naar in.

Oprollen hennepkwekerij
In Andelst werd gisteren een hennepkwekerij opgerold. Er werden ruim 900 hennepplanten aangetroffen alsmede ruim 3300

"gestekte" planten. Deze laatsten waren voor de verkoop bestemd. Er werd een 54-jarige man, eigenaar van het gebouw waar e.e.a. werd aangetroffen, aangehouden. Ter plaatse werd een medewerker aangetroffen die druk in de weer was met het "stekken" van de planten. De politie verwacht meer aanhoudingen te verrichten in deze zaak. De aangetroffen planten zijn vernietigd.

Diefstal fietsen, twee personen aangehouden
Een getuige zag dinsdagavond dat twee mannen bij het station in Elst twee fietsen probeerden te stelen. Men was druk doende om de sloten te forceren. Dit lukte ook, waarop de mannen weg fietsten. Omdat de getuige de mannen volgde kon hij de politie de daders aanwijzen. Beiden werden aangehouden en ingesloten. Het bleek te gaan om een 18-jarige Russische asielzoeker uit Ede en een 29-jarige Armeense asielzoeker, eveneens uit Ede. Beiden werden ingesloten. De fietsen werden veiliggesteld.

De weggenomen fietsen betrof een groene damesfiets, merk Peugeot en een groene herenfiets, merk Rambler. De politie is op zoek naar de eigenaren van de fietsen. Die kunnen zich melden op het bureau in Elst.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl