Ingezonden persbericht


Nieuwe Quantum SDLT 320 beschikbaar

Nieuwe Super DLTtape-drive beschermt kritieke bedrijfsgegevens, biedt laagste opslagkosten per gigabyte, hoge betrouwbaar en leest oude tapes.

Bracknell (Verenigd Koninkrijk), 12 juni 2002 -- Vanaf vandaag zijn de eerste Super DLT 320- tapedrives beschikbaar voor de eindgebruiker. De SDLT 320 is een tape-drive voor het middensegment met zestig procent meer opslagcapaciteit per tape dan de concurrentie en de grootste doorvoer.

De SDLT 320 biedt een gecomprimeerde opslagcapaciteit van 320GB, de equivalent van tachtig speelfilms op een tapecartridge ter grootte van een halve videoband. De SDLT 320 heeft een doervoersnelheid van 32MB per seconde (gecomprimeerd) wat organisaties de prestatie biedt die ze nodig hebben binnen de beperkte back-up tijd die de 24-uurs economie overlaat.

SDLT 320 specificaties

· SDLT 320 biedt een opslagcapaciteit van 160GB (gecomprimeerd 320GB).
· Een doorvoersnelheid van 16MB per seconde (gecomprimeerd 32MB per seconde).
· De SDLT 320 biedt toegang tot gegevens op tapes van vorige DLT-generaties zoals van DLT 4000-, DLT 7000-, DLT 8000, DLT 1 en VS 80-drives.
· De mogelijkheid om te lezen en te schrijven met de SDLT 220 en gebruik te maken van dezelfde Super DLTtape I-media.
· 250.000 uren tussen twee fouten (MTBF) bij honderd procent gebruikstijd.
· Levensduur van de media is een miljoen spoelingen.
Prijs en verkrijgbaarheid
De SDLT 320 tape-drive is verkrijgbaar via het Europese distributiekanaal van Tandberg Data en OEM-leveranciers. De adviesverkoopprijs van de Tandberg Data SDLT 320, afhankelijk van de configuratie, is ¤ 5400,00.

"De SDLT 320 levert een aantal voordelen op voor geautomatiseerde omgevingen, zoals een snelle back-up en herstel, hogere opslagdichtheid en lagere kosten per gigabyte, wat resulteert in een aanzienlijke verbetering van de totale beheerkosten," aldus Bob Scroop, vice president en algemeen directeur van de Storage Resource Business-divisie bij Overland Data. "Samen met de bewezen lange levensduur voor het afhandelen van geautomatiseerde tape-omgevingen, is de SDLT 320-drive een uitstekende toevoeging op Overland Data's-producten op het gebied van tape-bibliotheken."

Knut Aulund, vice president Sales en Marketing bij Tandberg Data zegt: "De SDLT 320 onderstreept de sterke positie van de Super DLTtape-technologie. De SDLT 320 biedt de laagste kosten per gigabyte en vanwege de terugleesmogelijkheid van vorige generaties DLT-tapes en een terabyte op een enkele cartridge, wordt de lange-termijninvestering van onze klanten veiliggesteld."

Super DLTtape-productontwikkelingsplan
Het Super DLTtape-productontwikkelingsplan zorgt ervoor dat capaciteit en snelheid van het DLT-platform snel blijven toenemen. Dit doorgroeiplan voorziet in eigentijdse behoeften ten aanzien van de bescherming van belangrijke bedrijfsinformatie en garandeert tegelijkertijd de toegang tot gegevens op tapes van vorige DLT-generaties. Het productontwikkelingsplan kijkt vier generaties vooruit tot een gigabyte op een enkele cartridge.

Philips Medical Systems, een divisie van Royal Philips Electronics, gebruikt de DLTtape-technologie van Quantum al sinds eerdere generaties. "Toen we onze back-upcapaciteit moesten vergroten, zijn we overgegaan op Super DLT vanwege de capaciteit en prestatie, maar voornamelijk vanwege de opslagcapaciteit," zegt Chris Cobb, Manager Network Support Philips Medical Systems.

"Super DLTtape heeft vier fases in het vooruitzicht in het productontwikkelingplan," zegt Robert Amatruda, onderzoeksmanager tape- en draagbare opslagmedia bij IDC. "Dit verzekert dat de Super DLTtape technologie tegemoet komt aan de toenemende opslagcapaciteit en vereisten van IT-afdelingen die nodig zijn om voor te blijven op de explosieve groei van de hoeveelheid data die wordt gegenereerd."

Quantum
Quantum Corporation (NYSE:DSS) is sinds 1980 uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van tapeopslagsystemen die hoge prestaties leveren en zeer betrouwbaar, kostenbesparend en schaalbaar zijn. De producten van het bedrijf worden gebruikt voor het maken van back-ups, voor archivering en voor het herstellen van belangrijke zakelijke data. Quantum is de grootste leverancier van DLTtape-automatiseringssystemen, DLTtape-drives, Super DLTtape-drives en Snap Server-producten (voor netwerkopslagsystemen in werkgroepen). Momenteel zijn er meer dan 2 miljoen DLTtape-drives en meer dan 80 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLT-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata. Meer informatie is te vinden op www.superdlttape.com.

In het boekjaar dat eindigde in maart 2001 behaalde de DLT en Storage Systems Group van Quantum een omzet van 1,4 miljard dollar.

Meer informatie:
Quantum, DLT-divisie
Jane Walker
e: jane.walker@quantum.com
t: 00 44 (1344) 35 35 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
e: marije@l-dj.nl
t: 00 31 (20) 421 05 65