Ingezonden persbericht

Persbericht

12 juni 2002

Sony Ericsson en TDK Systems bundelen krachten om Bluetooth ontwikkeling te versnellen

TDK Systems Europe en Sony Ericsson hebben een wereldwijde alliantie gesloten waarin ze samen gaan werken aan nieuwe Bluetooth producten en applicaties. Hierbij willen ze verder kijken dan draadloze e-mail en Internettoegang.

De overeenkomst houdt in dat de bedrijven hun expertise op het gebied van onderzoek en ontwikkeling zullen gaan delen, om zo de functionaliteit van draadloze technologie voor de wereldwijde zakelijke en consumentenmarkt te vergroten.

"De samenwerking omvat verdere ontwikkeling van draadloze interfaces tussen producten van TDK Systems en Sony Ericsson," zei Phillip Vanhoutte, corporate vice-president of marketing bij Sony Ericsson. "Ons gezamenlijk streven is om het gebruikersgemak en de mobiele connectiviteit voor zakelijke gebruikers verder te verbeteren. We hebben een aantal nieuwe applicaties voor ogen die bedrijven veel voordeel zullen bieden."

De samenwerking omvat ook de ontwikkeling van gezamenlijke verkoopstrategieën. Doel is de bestaande verkoopkanalen van beide bedrijven uit te diepen, door gezamenlijke technische kennis aan te wenden om in te spelen op de specifieke eisen van zakelijke gebruikers en netwerkoperatoren.

"Interoperabiliteit tussen en het gebruikersgemak van Bluetooth apparaten zijn altijd onze belangrijkste speerpunten geweest," zei Nick Hunn, managing director van TDK Systems. "Daarom werken onze producten al zeer goed samen met de telefoons van Sony Ericsson. Door deze alliantie zullen gebruikers meer voordeel kunnen halen uit de combinatie van de producten van Sony Ericsson en TDK Systems."

TDK Systems zal Sony Ericsson zowel Bluetooth USB Adaptors en PC Cards uit haar 'go blue' productserie leveren, als ook TDK Mobile en Dialler software. Met deze applicaties kunnen gebruikers op een PC SMS berichten opstellen en een back-up maken van de informatie die op de SIM kaart van hun mobiele telefoon is opgeslagen. Sony Ericsson is een toonaangevende aanbieder van Bluetooth-enabled mobiele telefoons, waaronder de zeer succesvolle T68i handset met kleurenscherm, GPRS en MMS.

Als aanvulling op haar applicaties voor draadloze e-mail en Internet browsing, kunnen gebruikers met Bluetooth technologie ook ad-hoc netwerken tijdens vergaderingen en conferenties.

(330 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/ Luxemburg via The Wireless Corporation. Daarnaast kunnen de Bluetooth producten van TDK Systems onder andere besteld worden bij alle zakelijke verkooppunten van KPN en Vodafone en online via de Europese website www.getbluetooth.com of één van de Nederlandse en Belgische e-commerce websites.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson Mobile Communications AB is een aanbieder van mobiele communicatieproducten voor mensen die graag gebruik willen maken van krachtige technologie. De joint venture is in 2001 opgericht door Telefonaktiebolaget LM Ericsson en Sony Corporation en bouwt voort op het succes van haar twee innovatieve moederbedrijven. Sony Ericsson creëert waarde voor operatoren door nieuwe manieren te bieden om onderweg multimedia communicaties te gebruiken. Het management van het bedrijf is gevestigd in Londen en heeft 4.000 werknemers over de hele wereld die actief zijn in onderzoek, ontwikkeling, ontwerp, verkoop, marketing, distributie en ondersteuning.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website: www.sonyericsson.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com