Politie Gelderland-Midden

Politie Barneveld zoekt getuigen van verkeersongeval

De politie in de unit Noord (Barneveld) is op zoek naar getuigen van een verkeers-ongeval, dat zich vandaag, woensdag 12 juni rond 12.00 uur heeft afgespeeld. Op de Rijksweg A1 sloeg tengevolge van een kennelijk ongelukkige invoegmanoeuvre een personenauto over de kop. Daarbij raakten twee inzittenden van deze auto gewond.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de parkeerplaats Jool Hul, richting Apeldoorn. Daar zou een kleine, rode personenauto vanaf de parkeerplaats de snelweg zijn opgereden, zonder eerst zelf voldoende snelheid te maken. Een achteropkomende auto, bestuurt door een 26-jarige inwoonster uit Breda moest hierdoor krachtig remmen. Uitwijken naar links bleek niet mogelijk, omdat de vrouw op dat moment werd gepasseerd door een andere automobilist. Door de remmanoeuvre schiet de auto van de vrouw van de weg af, waarna deze in de berm over de kop slaat. Daarbij raken twee inzittenden (een 29-jarige man uit Breda en een man uit Rijen, wiens leeftijd nog niet bekend is) gewond. Beiden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De man uit Breda heeft mogelijk inwendig- en schouderletsel, de passagier uit Rijen klaagde over pijn aan zijn nek.

Doorgereden

De kleine rode auto is na het ongeval doorgereden. Omdat de auto niet is aangereden, is onduidelijk of de inzittenden het ongeval ook hebben gemerkt. Dat neemt niet weg dat de politie op zoek is naar het kenteken van deze auto en de identiteit van de bestuurder, omdat deze tenminste partij bij het ongeval is. Getuigen - of wellicht de bestuurder zelf - worden dan ook dringend verzocht contact met de politie in Barneveld op te nemen. Dit kan op telefoonnummer 0900 - 8844.

Het verkeer heeft enige vertraging door het ongeval en de bergingswerkzaamheden opgelopen.

Voor informatie: Harry Munniksma, 0318 - 688221 of 06 - 53228880.