LAD

Nieuws

LAD/AC sluit principeakkoord CAO Onderzoekinstellingen

De CAO Onderzoekinstellingen heeft een looptijd van 16 maanden: van 1 juni 2002 tot 1 oktober 2003. In de onderzoekinstellingen werken ongeveer 5000 mensen.

Salarisverhoging
Per 1 juni 2002 krijgen de werknemers een salarisverhoging van 3%. In december 2002 volgt een eindejaarsuitkering van 4% van het brutojaarsalaris. Daarvan is 3% structureel. De eindejaarsuitkering bedroeg tot nu toe 158,82 (Fl 350,-). Hiermee is een goede stap gezet in de richting van een volwaardige 13e maand.

Combinatie werk en privé
De mogelijkheden om werk en privé beter te kunnen combineren, zijn verder uitgebreid. In de CAO zijn afspraken gemaakt die verder gaan dan de Wet Arbeid en Zorg bepaalt. Zowel de regelingen over zorg- als adoptieverlof zijn verbeterd. Ook de mogelijkheden om ouderschapsverlof op te nemen zijn verder geflexibiliseerd.

Seniorenbeleid
Partijen zijn het eens geworden over verandering van het seniorenbeleid. Een werkgroep gaat in de komende periode werken aan een vernieuwd en meer flexibel seniorenbeleid. Daarin zal aandacht zijn voor meer maatwerk, zodat mensen bijvoorbeeld meer keuzevrijheid krijgen in de besteding van seniorendagen.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
Met alle medewerkers wordt een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP) afgesproken. Een medewerker maakt met zijn leidinggevende afspraken over de loopbaan en benodigde opleidingen. De werkgevers stellen de (financiële) middelen ter beschikking.
Ook met personen in een gesubsidieerde baan (I/D-werknemers) wordt een ontwikkelingsplan afgesproken. Uitgangspunt is om mensen te laten doorstromen naar een reguliere baan. De salarissen van deze werknemers worden in de nieuwe CAO verhoogd.

Ledenraadpleging
LAD-leden, voor wie de CAO Onderzoekinstellingen geldt, ontvangen binnenkort een circulaire waarin het principeakkoord wordt voorgelegd. Zij kunnen dan hun mening geven over het behaalde resultaat.

Ook meebeslissen over CAO-akkoorden? Word dan nu lid!