Politie Amsterdam-Amstelland

Agressieve jongeren in tram
12-6-2002. Vannacht om kwart over twaalf zijn twee jongemannen van 17 en 20 jaar oud aangehouden na een mishandeling en bedreiging in een tram op de Heemstedestraat. Een groepje van vijf of zes jongens stond achter in een tram een jointje te roken. Een trambestuurder zei hier iets van en werd getrakteerd op een aantal misselijke reacties. Een 41-jarige passagier, die reageerde op deze taal, kreeg van een jongen uit het groepje een aantal klappen. Een andere trambestuurder die iets over dit gedrag zei werd bedreigd. De twee verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht en ingesloten.
Vermiste man dood
12-6-2002. Gistermiddag net na twaalf uur is het stoffelijk overschot van de sinds 18 mei vermiste heer Steinweg in het Amsterdamse Bos aangetroffen. De vermiste werd door een medewerker van een bosbouwtechnisch bedrijf nabij de Bosbaanweg dood aangetroffen. De recherche en de technisch recherche hebben een onderzoek ingesteld. Er is vooralsnog geen indicatie dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. De man moet al enige tijd in het bos hebben gelegen.


---

Gewond door frituurvet
12-6-2002. Gisteravond raakte een 21-jarige klant van een cafetaria aan het Damrak letterlijk en figuurlijk nogal oververhit. Er ontstond onenigheid tussen de klant en de uitbater over de wijze van betalen. Hierbij raakte de klant door het dolle heen en smeet de kassa van de toonbank. Bovendien gooide hij zijn juist verkregen consumptie naar het hoofd van degene die hem bediende. Dit werd een 30-jarige medewerker uit de keuken te gortig. Hij kwam tevoorschijn en nam het op voor zijn belaagde collega. Daarbij gooide hij een hoeveelheid heet frituurvet in de richting van de amokmaker. Deze werd in het gezicht geraakt en liep tweedegraads brandwonden op. Hij moest zich in een ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De betrokken medewerker van de horecagelegenheid werd aangehouden voor zware mishandeling.


---

Caféruzie wordt schietpartij
12-6-2002. Gisteravond ontaardde een ruzie in een café in een schietpartij op een binnenstraat bij de flat Groenhoven. Daarbij raakte een 38-jarige man zwaargewond. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij direct werd geopereerd. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Rond kwart voor elf kregen twee klanten ruzie in een café. De mannen gingen naar buiten waar de twist zich voortzette. Plotseling trok één van de mannen een vuurwapen en schoot zijn opponent neer.


---

2 arrestaties bij schietpartij
12-6-2002. Gisteravond heeft er een schietpartij plaatsgevonden in de Cilliersstraat ter hoogte van de Pretoriusstraat. Toen de politie ter plaatse kwam waren de betrokken partijen verdwenen. Er werden geen gewonden aangetroffen. Later hield de politie in verband met deze zaak twee personen aan. Daarbij werd een vuurwapen in beslag genomen. Over de toedracht en het motief tast de politie nog in het duister. Het incident deed zich voor rond zeven uur. Een onbekende man opende het vuur op de inzittenden van een zwarte auto. Deze ging er direct vandoor. De schutter stapte vervolgens in een rode auto en verdween. Agenten troffen deze auto later aan in de omgeving.


---