Rijksuniversiteit Groningen

12 jun 2002

Nummer 089 12 juni 2002

Beenackersfonds gaat van start

Drijvende kracht
Noot voor de pers:

Op dinsdag 11 juni 2002 was de RUG gastheer van de eerste bijeenkomst van beheerders van het Beenackersfonds en belangstellenden. Het fonds is opgericht als eerbetoon aan Ton Beenackers, de vorig jaar overleden hoogleraar Scheikundige Technologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is de bedoeling via het fonds studie en onderzoek van talentvolle Indonesische studenten op het gebied van de Scheikundige Technologie te financieren. Beenackers was de grote initiator van de samenwerking met de collega's in Indonesië.

In de bijeenkomst werd de huidige samenwerking met Indonesië geschetst. Ook berichtten Indonesische studenten over hun ervaringen. De start van het fonds werd bijgewoond door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de RUG en de Indonesische ambassade. De initiatiefnemers verwachten jaarlijks 15.000 tot 25.000 euro te vergaren.

Drijvende kracht

In april 2001 overleed Ton Beenackers op 58-jarige leeftijd. Vanaf 1984 was hij als hoogleraar in de Scheikundige Technologie verbonden aan de RUG. Hij was de drijvende kracht achter de initiatie en ontwikkeling van verschillende ingenieursprogramma's aan de RUG en werkte veel met het bedrijfsleven samen. Ook had hij de supervisie over verscheidene Indonesische doctoraalprojecten. Bovendien initieerde hij het International Integrated Masters Programme in Chemical Engineering samen met het Institut Teknologi Bandung.

Noot voor de pers:

Nadere informatie Theo Jurriens, tel. (050) 363 46 15/42 82 37