Gemeente Oud-Beijerland

Gemeentehuis gesloten

In verband met een personeelsbijeenkomst is het gemeentehuis op donderdag 20 juni vanaf 15.00 uur gesloten. Tevens is het gemeentehuis in verband met de jaarlijkse personeelsreis op vrijdag 21 juni gesloten. Dit houdt tevens in dat de medewerkers op deze dag ook telefonisch niet bereikbaar zijn. Maandag 24 juni zijn wij u vanaf 08.30 uur weer graag van dienst.

Fietspaden Laningpark afgesloten

In het Laningpark zijn een aantal asfaltpaden aan een opknapbeurt toe. Om het fietscomfort en de toegankelijkheid te verbeteren, zullen deze paden opnieuw worden geasfalteerd.

In de week van 24 t/m 28 juni a.s. zal het fietspad de Lange Laning (incl. het verbindingspad met de P. de Hooghlaan), het fietspad Paradijs (incl. het verbindingspad met de J. Poststraat) en het fietspad Van Gentstraat (langs de Ontmoetingskerk) opnieuw worden geasfalteerd.

Op maandag en dinsdag zullen de paden worden opgeruimd en schoongemaakt. Vervolgens zullen op woensdag, donderdag en vrijdag de paden van een nieuwe asfaltlaag worden voorzien.

De genoemde fietspaden zullen niet tegelijkertijd worden afgesloten. Het fietsverkeer zal dus rekening moeten houden met wisselende afsluitingen die ieder ongeveer een halve dag duren.

Wel zullen die paden waar asfaltwerkzaamheden worden uitgevoerd geheel worden afgesloten, dit vanwege de hoge temperatuur van het asfalt en het gevaar van rijdende machines. De afsluitingen gelden alleen tijdens werkuren.

Gedurende de werkzaamheden blijven de overige fiets- en wandelpaden in het Laningpark normaal toegankelijk. Omdat er in de directe omgeving voldoende alternatieve fietsroutes beschikbaar zijn en een pad gedurende een korte periodes is afgesloten, zullen er geen omleidingsroutes worden ingesteld.

Voor informatie over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de dienst Ruimte, onderafdeling Ingenieursbureau Openbare Werken, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van 9.00 12.30 uur of volgens afspraak. U kunt ook bellen met dhr. A. Reurslag ( tel. 0186-646649 ) van het ingenieursbureau Openbare Werken van de dienst Ruimte.

Voor algemene onderwerpen kunt u dagelijks tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen met de meldingentelefoon van de afdeling Openbare Werken van de Dienst Ruimte (tel. nr. 646165).

Uitbreiding van 30km-gebied binnen bebouwde kom van Oud-Beijerland

In het kader van het Startprogramma Duurzaam Veilig Verkeer Fase 1 zijn in 1997 op landelijk niveau afspraken gemaakt over maatregelen die in ons land moeten leiden tot een verbetering van de verkeersveiligheid en daling van het aantal verkeersslachtoffers.

Ook in Oud-Beijerland zijn in de afgelopen jaren een aantal afspraken in het kader van het Startprogramma Duurzaam Veilig uitgevoerd:
* In 1999 is door de raad een besluit genomen voor een onderscheid binnen het wegennet tussen verkeersaders en verblijfsgebieden, de Categorisering voor wegen binnen de bebouwde kom;
* De landelijke verkeersregel Bromfiets naar de rijbaan is uitgevoerd;

* Invoering voorrangsmaatregelen op verkeersaders en uniforme voorrang op rotondes:

* Voor kruispunten zonder voorrangsregeling werd vorig jaar de maatregel Voorrang Bestuurders Van Rechts van kracht.

Uitbreiding 30km-gebied

Een andere belangrijke afspraak van het startprogramma Duurzaam Veilig Fase 1 vormt de invoering van een algemene snelheidslimiet van 30km/u voor 50% binnen de (toekomstige) verblijfsgebieden in 2002.

In het wegcategoriseringsplan van de gemeente Oud-Beijerland is het wegennet onderverdeeld in verkeersaders en verblijfsgebieden. De categorie verkeersaders behoudt binnen de bebouwde kom het huidige snelheidsregiem van 50km/uur. Het betreft hier in totaal circa 25 km weglengte.

De verblijfsgebieden (hetgeen vrijwel alle wegen in de woonwijken betreft) valt binnen het (toekomstig) 30km-gebied. Daarnaast zijn er de zogenaamde woon- en winkelerven, deze gebieden kennen een nog lagere snelheidslimiet (stapvoets rijden).

De totale lengte aan wegen in beheer van de gemeente (bebouwde kom) bedraagt 82 km (per april 2002).

56,6 kilometer daarvan zal op termijn ingericht moeten worden als 30km-gebied. De helft hiervan (28,3km weglengte) dient conform de doelstelling Startprogramma Duurzaam Veilig Fase 1 voor het eind van 2002 te zijn ingericht.

Uitvoeringsplan 2002

Om het 30km-regime in de verschillende woonwijken van Oud-Beijerland in te voeren is voor dit jaar een uitvoeringsplan opgesteld waarin per gebied de gewenste maatregelen worden aangegeven. Om tot de gewenste maatregelen te komen werd achtereenvolgens de volgende prioriteitstelling (in volgorde van belangrijkheid) toegepast:
* Verzoeken van bewoners om invoering van een maximale snelheid van 30km/u in hun wijk;

* Gegevens van de landelijke VerkeersOngevallenRegistratie (objectieve verkeersonveiligheid);

* Locaties die door burgers als verkeersonveilig worden ervaren (subjectieve verkeersonveiligheid);

* School-thuisroutes;

* De haalbaarheid / mogelijkheden tot realisatie van aaneengesloten verblijfsgebieden;

* Geraamde kosten voor aanpak gewenste gebieden versus beschikbaar budget.

Selectie gebieden

De volgende gebieden zijn aan de hand van genoemde prioriteitstelling geselecteerd:

1. Centrum, het gebied tussen de Wilhelminastraat en de Pr. Bernhardstraat (noordelijk gedeelte);

2. De HBS-laan (als beoogd erfgebied) / Centrum Zuid;
3. Prins Bernhardstraat (zuidelijk gedeelte);
4. Gebied tussen de Adm. Helfrichsingel en de Van Wassenaerstraat;
5. Spuioeverwijk;

6. Buurtschap Zinkweg;

7. Gebied ten zuiden van de Hoefsmid, tussen Zinkweg en Zoomwijcklaan;

8. Oostdijk en Oud-Beijerlandsedijk (uitvoering in 2003 i.v.m. aanleg langzaam verkeersroute tussen Poortwijk, Croonenburghwijk en de wijk Oosterse Gorzen.

Belangrijke gevolgen

De gevolgen van het inrichten van de verblijfsgebieden als 30km-gebied zijn:

* aan de randen van een aantal verblijfsgebieden (30km-regiem), op de overgang met de verkeersaders (50km-regiem), ter markering door middel van de duidelijk herkenbare blauwe frames (voorzien van bebording) zogeheten poorten worden gecreëerd. Daarbij wordt een dubbele streep dwars over de rijbaan + een 30km symbool aangebracht. Zo ontstaat op het moment dat weggebruikers het 30km-gebied binnen rijden of verlaten, een herkenbare situatie;
* in de 30km-gebieden op bepaalde kruisingen en/of wegvakken met lange rechtstanden maatregelen worden getroffen die de snelheid verlagen tot max. 30km/uur;

* binnen de erven de nog lagere snelheidslimiet dan 30km/uur gehandhaafd blijft.

Te treffen maatregelen (zie tekening)

Centrum, het gebied tussen de Wilhelminastraat en de Pr. Bernhardstraat (noordelijk gedeelte);

A Kruispunt Ooststraat / Pr. Bernhardstraat Kruispuntplateau

B Aansluiting Wilhelminastraat op Julianastraat Poortconstructie + dubbele streep en 30km op rijbaan

Gebied tussen de Adm. Helfrichsingel en de Van Wassenaerstraat;

C Adm. Helfrichsingel ged. A. v. Nesstraat V. Ghentstraat Passeersluis aanbrengen

D Aansluiting Adm. Helfrichsingel - V. Ghentstraat Poortconstructie + dubbele streep en 30km op rijbaan

Spuioeverwijk

E Kruispunt V.d. Bergstraat Beetwortelweg Kruispuntplateau

F Aansluiting Van Leeuwenerf V.d. Bergstraat Kruispuntplateau

HBS-laan / Centrum Zuid

G HBS-laan Bestemming Erfgebied

H Kruispunt Adm. de Ruyterstraat Oost-Voorstraat Poortconstructie + dubbele streep en 30km op rijbaan

Gebied ten zuiden van de Hoefsmid, tussen Zinkweg en Zoomwijcklaan;

I Hoefsmid As-streep wordt verwijderd Passeersluis aanbrengen

J Kruispunt Hoefsmid Zinkweg Poortconstructie + dubbele streep en 30km op rijbaan

Buurtschap Zinkweg

K Komgrenzen Zinkweg / 1e Kruisweg / Nieuwe Zinkweg Poortconstructie + dubbele streep en 30km op rijbaan

L Zinkweg As-streep verwijderen en asverlegging d.m.v. barriers en plantenbakken.

M Kruising Zinkweg / 1e Kruisweg / Nieuwe Zinkweg Verbeterde kruispuntmarkering

Uitvoeringsperiode

Naar verwachting worden de diverse werkzaamheden in het 4e kwartaal van dit jaar uitgevoerd en zullen voor 31 december van dit jaar worden afgerond. De maatregelen Oostdijk / Oud-Beijerlandsedijk worden in 2003 gerealiseerd, dit in verband met de geplande aanleg van een langzaam verkeersroute tussen Poortwijk, Croonenburghwijk en de wijk Oosterse Gorzen.

Vragen en/of nadere informatie

Van de inrichting 30km-gebieden wordt verwacht dat deze bijdraagt tot het terug dringen van het aantal (letsel)ongevallen in Oud-Beijerland en gelijktijdig de leefbaarheid in woonstraten zal verbeteren.

Voor de diverse verkeersmaatregelen zal er medio september een verkeersbesluit worden gepubliceerd in de gemeentelijke inforubriek van het huis aan huisblad De Schakel.

Voor uw eventuele reacties kunt u contact opnemen met de dienst Ruimte, onderafdeling Ingenieursbureau Openbare Werken, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van 9.00-12.30 uur, of volgens afspraak. U kunt ook bellen dhr. A.W. Elsenaar, tel. 646646 / Emailadres: a.elsenaar@oud-beijerland.nl. Wij verzoeken u dit te doen vóór 27 juni a.s.

Voor algemene onderwerpen kunt u dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de meldingentelefoon van de afdeling Openbare Werken van de dienst Ruimte.
Tel. 0186-646165 / Emailadres: info@oud-beijerland.nl

Reiniging riolering

Reinigings- en inspectiewerkzaamheden riolering

Vanaf maandag 17 juni zal bij gunstige weersomstandigheden worden gestart met het reinigen en inspecteren van de riolering in de wijken: Centrum, Oosterse Gorzen, Croonenbrug, Zeeheldenwijk en wijk Zuid. De werkzaamheden nemen ongeveer 15 werkdagen in beslag.

Bewoners kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Om dit te voorkomen, dienen toiletpotten, wasbakken etc. afgesloten te worden, bijvoorbeeld door middel van het toilet dicht te klappen en deze te verzwaren door het plaatsen van een emmer met water erop.

Men dient zelf in de gaten te houden wanneer er bij hen in de straat gereinigd wordt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door grote vrachtautos van de organisties: Van de Valk en De Groot.

De werkzaamheden worden in de volgende straten uitgevoerd:

Wijk Centrum:

Koninginneweg / Ooststraat / Julianastraat / Steenenstraat / Oost-Voorstraat / Emmastraat / Prins Bernhardstraat / Prins Hendrikstraat / Wilhelminastraat / Boterhof / Nobelstraat / Kerkstraat / Peperstraat / West-Voorstraat / Beneden Molendijk / Prinses Beatrixstraat / HBS Laan / Scheepmakershaven / Ooststraat.

Zeeheldenwijk:

Van Brakelstraat / Eversenstraat / Van Kingsbergenstraat / Kortennaarstraat / Van Spijkstraat / M.H. Trompstraat / Witte de Withstraat / Piet Heinstraat / Banckertstraat / Van Gentstraat / adm. Helfrichsingel / Houtmanstraat / Van Lumeystraat / Aert van Nesstraat / Bloys van Treslongstraat / Admiraal de Ruiterstraat / Abel Tasmanstraat.

Wijk Zuid:

Jan Lievenslaan / V.d. Veldepad / Israelsdreef / Terborchdreef / Rembrandstraat / Pieter de Hooghlaan / Ferdinand Bolstraat / Metsustraat / Bosboomstraat / Rembrandstraat / Bloemaertstraat / Titiaanstraat / Breitnerstraat / Anton Mauvestraat / Jordaensdreef.

Wijk Oosterse Gorzen / Industrieterrein:

Buys Ballotstraat / Burg. De Vries / Broekmanlaan / Burgemeester Diepenhorstsingel / Burgemeester Hammerbaan / Gorzenhoek / Ravenswey / Groote Ruyghte / Strienemonde / Thielmonde / Edisonstraat / Röntgenstraat.

Wijk Croonenburg:

Acaciastraat / Anemoonstraat / Asterstraat / Boezemsingel / Croonenbrug / Esdoornstraat / Jasmijnstraat / Lijsterbesstraat / Magnoliastraat / Margrietstraat / Meidoornstraat / Mimosastraat / Oleanderstraat / Orchideestraat / Ranonkelstraat / Ribbestraat / Seringenstraat / Tulpstraat / Vuurdoornstraat / Esdoornstraat / Hyacintstraat / Prinses Irenestraat / Ribesstraat / Sportlaan / Hazelaarstraat.

Voor verdere informatie kunt u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden contact opnemen met de gemeente Oud-Beijerland, de heer E. van Hoven, tel/ 0186-646671.

Uitvoering onderhoud Randweg

RANDWEG AFGESLOTEN IN DE PERIODE 1 JULI T/M 26 JULI

Tussen rotonde Groenewerg en Kruispunt Randweg Spuidijk in verband met onderhouds- en verkeersveiligheidsmaatregelen.

De rijbaan en het fietspad van de Randweg, gelegen tussen rotonde Groeneweg en kruispunt Randweg/Spuidijk zijn toe aan een onderhoudsbeurt. In "de Schakel" van 8 november 2001 heeft de gemeente het plan voor de Randweg uiteengezet dat niet alleen voorziet in het herstel van het asfalt, maar ook de inrichting ten gunste van de verkeersveiligheid op een aantal punten verbetert en aanpast aan de huidige inzichten van Duurzaam Veilig verkeer. De verkeersveiligheidsmaatregelen beogen de snelheid te verlagen en het aantal ongevallen te verkleinen.

Belanghebbenden uit de directe nabijheid van dit gedeelte van de Randweg zijn per brief in november 2001 over de plannen geïnformeerd. Voor overige belanghebbenden en geïnteresseerden heeft de brief met bijbehorende tekening na de bekendmaking in "de Schakel" in het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat ter inzage gelegen.

Alle reacties zijn verwerkt en het plan is op een aantal punten aangepast. Thans staan wij in de startblokken om het werk in de periode van 1 juli t/m 26 juli ten uitvoer te brengen.

Bij het onderwerp "onderhouds- en verkeersveiligheidsmaatregelen" geven wij een overzicht van de belangrijkste onderhouds- en verkeersveiligheidsmaatregelen, zoals wij die in november 2001 gepubliceerd hebben, aangevuld met de maatregelen die wij nemen naar aanleiding van de reacties. Bij het onderwerp "uitvoering van de werkzaamheden" wordt de uitvoering van het werk met bijbehorende omleidingen en gevolgen voor openbaar vervoer belicht.

ONDERHOUDS- EN VERKEERSVEILIGHEIDSMAATREGELEN RANDWEG

Onderhoudsmaatregelen:

* Het verwijderen van de bovenlaag van het asfalt en vervangen door een nieuwe laag asfalt op de rijbaan.

* Het verwijderen van slecht asfalt en aanbrengen van een laag rood asfalt op het parallelfietspad.

Verkeersveiligheidsmaatregelen:
* Het aanbrengen van een doorgetrokken dubbele asstreep op de rijbaan, zodat er niet meer ingehaald mag worden en de weg visueel versmalt ter verlaging van de snelheid.

* Het aanbrengen van snelheidremmende plateaus bij kruispunten Randweg/Scholekster en Randweg/Zoomwijcklaan ter verlaging van de snelheid.

* Het plaatsen van gecombineerde roodlicht-/snelheidscamera's nabij de bestaande met verkeerslichten geregelde fiets- en voetgangersoversteek over de Randweg bij kruispunt Randweg/Zinkweg, om hoge snelheden en door roodlicht rijden tegen te gaan.

* Het aanbrengen van zebra-markerening ter plaatse van de voetgangersoversteek over de Randweg bij kruispunt Randweg/Zinkweg om de voetgangersoversteek te accentueren en veiliger te maken.

Toevoegingen naar aanleiding van de reacties:
* Het aanbrengen van een snelheidremmend plateau bij kruispunt Randweg/Helen Parkhurstweg.

* Uit oogpunt van verkeersveiligheid het niet meer toestaan van parkeren op de rijbaan van de Randweg tijdens bepaalde uren.
* Het verbeteren van de openbare verlichting, door het bijplaatsen of verplaatsen van lichtmasten en het vervangen van bestaande armaturen.

* Het aanbrengen van geel asfalt op de kruispuntvlakken. Een andere kleur asfalt werkt attentieverhogend voor de weggebruiker en levert een positieve bijdrage voor de verkeersveiligheid.

UITVOERING VAN DE WERKZAAMHEDEN OP DE RANDWEG

Afsluiting Randweg van maandag 1 juli t/m vrijdag 26 juli

De geplande periode dat de Randweg tussen rotonde Groeneweg en kruispunt Randweg/Spuidijk in verband met de werkzaamheden voor het doorgaande verkeer wordt afgesloten, is vanaf maandag 1 juli t/m vrijdag 26 juli. Om veilig en snel te kunnen werken is een volledige afsluiting noodzakelijk. Om alle bovengenoemde werkzaamheden binnen de genoemde tijd te kunnen uitvoeren en de overlast zo kort mogelijk te laten zijn, is er een zeer strakke planning opgesteld. Als het werk meezit wordt de Randweg eerder opengesteld. Zit het door weersomstandigheden tegen, (met regen kan niet geasfalteerd worden) is het onvermijdelijk dat de afsluiting langer duurt.

Omleidingsroute

Tijdens de periode dat de Randweg voor doorgaand verkeer is afgesloten, is er tussen Centrum-Noord, Spuioeverwijk, Zoomwijck en de zuidelijke aan- en afvoerroute van Oud-Beijerland in twee richtingen een hoofdomleidingsroute met borden aangegeven.

De in twee richtingen gemarkeerde hoofdomleidingsroute is:

rotonde Randweg/Groeneweg Groeneweg rotonde Groeneweg/Langeweg/Kwakscheweg Langeweg Rembrandtstraat Zinkweg Hoefsmid Zoomwijcklaan Spuioeverweg.

Extra maatregelen op de omleidingsroute

Op het traject helling Rembrandtstraat-Zinkweg-Hoefsmid wordt tijdelijk een maximumsnelheid van 30 km/uur ingesteld. De middengeleiders in de Hoefsmid bij kruispunt Hoefsmid/Zoomwijck worden tijdelijk verwijderd en later weer teruggebracht. De wegversmallingen op de Hoefsmid blijven gehandhaafd. De drempel op de Hoefsmid nabij de Griendwerker wordt verlaagd met flauwe hellingen. Na afloop van de omleiding zal onderzocht worden of het wenselijk is om de hellingen steiler te maken.

Bereikbaarheid bedrijven en woningen Randweg en Zinkweg

Tankstation Texaco, Alfa-dealer Bosman, dierenspeciaalzaak Koko blijven bereikbaar. Voor het overgrote deel van de periode dat de Randweg afgesloten is voor doorgaand verkeer, zijn de bedrijven bereikbaar via de Zoomwijcklaan. Tijdens de asfalteringswerkzaamheden kan het zijn dat de bedrijven tijdelijk vanaf de kant van de Spuidijk bereikbaar zijn. De omleiding voor de bedrijven worden met borden aangegeven.

De woningen, Elzentuin, en andere bedrijven van het zuidelijk gedeelte van de Zinkweg blijven bereikbaar vanaf de Rembrandtstraat. De ontsluitingsroute van het zuidelijkste gedeelte van de Zinkweg gaat over kruispunt Randweg/Zinkweg.

Openbaar vervoer

Halte Zinkweg tijdelijk verplaatst

Tijdens de periode van maandag 1 juli tot en met vrijdag 26 juli komt halte Zinkweg te vervallen. Een vervangende noodhalte wordt op de Zinkweg nabij kruispunt Zinkweg/Hoefsmid ingericht.

Tijdens de periode dat de Randweg voor het doorgaande verkeer afgesloten is, wordt er uitsluitend voor de lijnbussen van Connexxion tussen de Groeneweg en de Zinkweg een noodvoorziening gemaakt, zodat de lijnbussen zo lang mogelijk de normale route kunnen blijven rijden.

Voor deze noodvoorziening worden twee kleine bomen (essen) met een stamdikte van circa 10 cm verwijderd. In oktober worden vergelijkbare bomen weer teruggeplant.

Tijdens de thans geplande periode van vrijdag 12 juli t/m vrijdag 19 juli kunnen de lijnbussen 160 en 178 niet tussen de Zinkweg en de Groeneweg rijden. Voor deze buslijnen vervallen dan een aantal haltes en worden er noodhaltes ingericht.

Vervallen haltes voor buslijnen 160/178 Goudswaard Rotterdam

Zinkweg, W. van Vlietstraat, Karel Doormanstraat, Julianastraat en Steenenstraat.

Vervangende noodhaltes voor buslijnen 160/178 Goudswaard Rotterdam
* Rotonde Groeneweg/Randweg

* Langeweg nabij informatiestrook bij rotonde Groeneweg/Kwakscheweg/Langeweg

* Pad van Jongejan

Voor de laatste actuele informatie over openbaar vervoer tijdens de omleidingssituatie verwijzen wij naar de infomatie op de bushaltepalen.

Voor eventuele vragen over het werk en omleiding kunt u contact opnemen met de dienst Ruimte, onderafdeling Ingenieursbureau Openbare Werken, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van 9.00-12.30 uur, of volgens afspraak. U kunt ook bellen:

tot 27 juni met de heer J.J. van den Steene, telefoon (0186-646643), vanaf 27 juni met de directievoerder de heer J. Beuzenberg, telefoon (06-53401924) of de toezichthouder de heer H. Leendertse telefoon (06-51005662).

Voor vragen over het openbaar vervoer kunt u bellen met het algemene openbaar vervoer reisinformatienummer (0900-9292) 50 eurocent/minuut.

Bekendmakingen

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor

* het vergroten van een woning aan de Beetwortelweg 52;
* het plaatsen van een tuinhuisje aan de Boerserf 13;
* plaatsen van een dakterras op een garage aan de 1e Kruisweg 10;
* plaatsen van een dakopbouw en een dakkapel aan de Waterhoen 3.
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 14 juni 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat het college van burgemeester en wethouders van plan is om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor het plaatsen van een tuinhuisje aan de M.L. Kingerf 31.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van 14 juni 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur en volgens afspraak).

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maakt bekend dat in het kader van de inspraakprocedure op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de Inspraakverordening 1995 gedurende vier weken, van 14 juni tot en met 11 juli 2002, het plan om een stoeterij en een carport aan het Binnenpad 257 op te richten ter inzage ligt bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis.

Het college is voornemens hiervoor een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, eerste lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te volgen. Het bouwplan omvat een nieuw te bouwen overdekte trainingsruimte met stallen, opslag, ontmoetingsruimte en carport.

Gedurende de termijn van ter inzageligging kan een ieder zijn zienswijze op genoemd bouwplan kenbaar maken. U dient uw reactie schriftelijk in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Inlichtingen

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6, Oud-Beijerland. De openingstijden zijn op werkdagen 9.00 12.30 uur en volgens afspraak.

Op verzoek kan het bouwplan worden ingezien gedurende drie uren per week buiten de werkuren. Voor een mondelinge toelichting kunt u telefonisch een afspraak maken onder nummer (0186) 646624.


* * * * *

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat ze van plan zijn om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor de vestiging van een boekwinkel annex koffie- en theeschenkerij op de benedenverdieping van het pand Oostdijk 55.

De desbetreffende stukken liggen met ingang van 14 juni 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de dienst Ruimte in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 (geopend op werkdagen van 09.00-12.30 uur en volgens afspraak)

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging zijn zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.


* * * * *

Verkeersmaatregelen fietspaden Poortwijk

Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland maken bekend dat zij op 6 juni 2002 hebben besloten om de volgende fietspaden in de wijk Poortwijk aan te wijzen als verplicht fietspad in 2 richtingen:
1. Tsjaikovskypad.

2. Stravinskypad (inclusief het gedeelte dat het Chopinplein kruist).
3. Van Lenneppad, het gedeelte tussen Poortwijk fase I en de Debussyring,
inclusief de bijbehorende bruggen.

4. Het verbindingsfietspad tussen de Brahmsstraat en het Stravinskypad.

5. Het verbindingsfietspad tussen de Bizetstraat en de Elgarstraat.
6. Het verbindingsfietspad tussen de Berliozstraat en de Griegstraat.
7. Het verbindingsfietspad tussen de Bellinistraat en de Gerswinstraat.

8. Het verbindingsfietspad tussen de Bartòkstraat en de Händelstraat.
9. Het verbindingsfietspad tussen de Brittenstraat en de Boezembaan. Op dit stukje pad zijn bromfietsen ook toegestaan, omdat de Boezembaan ook door bromfietsers mag worden bereden en er in de woningen aan de Brittenstraat relatief veel jongeren komen te wonen waarbij de bromfiets een populair vervoermiddel is. (Het fietspad langs de Boezembaan wordt geregeld in het verkeersbesluit van de Boezembaan).

10. Het fietspad op de brug tussen het noordelijke gedeelte van de Poortlaan en de Slauerhoffstraat met
de bijbehorende aansluitende stukjes fietspad.

Tegen het bovengenoemde verkeersbesluit kan door iedere belanghebbende een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland, binnen een termijn van zes weken na de publicatie in het huis aan huisblad "De Schakel".

De volledige tekst van dit besluit met de bijbehorende tekening ligt met ingang van heden, 13 juni, ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Oud-Beijerland, W. van Vlietstraat 6.

Nadere informatie kunt u krijgen bij de heer P.N. Baan, tel. 0186-646645, of bij de heer A.W. Elsenaar,

Tel. 0186-646646.

(Bezoek van 9.00 tot 12.30 uur, andere tijdstippen na afspraak).

Bekendmakingen AWB en Woningwet

AWB

Bekendmakingen

Datum publicatie : 13 juni 2002

Het gemeentebestuur van Oud-Beijerland maakt de volgende besluiten bekend :

Verzending d.d.

Zakelijke inhoud

Naam en adres

direct-belanghebbende

Dienst

Bouwvergunning verleend voor:

4-6-2002

het vergroten van een woning op het perceel Schouw 37;

De heer P.R. Hollander

Schouw 37

3263 PD Oud-Beijerland

2

4-6-2002

het plaatsen van een airco installatie op het dak op het perceel W. van Vlietstraat 6;

Gemeente Oud-Beijerland afdeling Facilitaire Zaken Postbus 2003 3260 EA Oud-Beijerland

2

4-6-2002

het vergroten van de woning op het perceel 1e Kruisweg 13;

De heer J.H. Schellevis Christinastraat 13 3264 XD Nieuw-Beijerland

2

6-6-2002

het vergroten van een zolderverdieping op het perceel Burhille 9;

De heer F. Onderdelinden Burhille 9 3261 TC Oud-Beijerland

2

6-6-2002

het vergroten van de woning op het perceel Ben Goerionpad 4;

De heer H. Valstar Ben Goerionpad 4 3263 SB Oud-Beijerland

2

6-6-2002

het vergroten van de zolderverdieping op het perceel Wielsingel 50;

Mevrouw L. de Bruin Wielsingel 50 3261 VJ Oud-Beijerland

2

7-6-2002

het plaatsen van een veranda op het perceel Dokter Kroesenring 80;

De heer F.P.W.T.M. Mandigers Dokter Kroesenring 80 3261 CH Oud-Beijerland

2

7-6-2002

het vergroten van een woning op het perceel A.W. Lipsstraat 14;

De heer T. Konijnendijk A.W. Lipsstraat 14 3262 GA Oud-Beijerland

2

Kapvergunning verleend voor:

28-05-02

het kappen van 1 berk op het perceel W. Vrijlandtstraat 7;

D. Twigt

W. Vrijlandtstraat 7

3262 GN Oud-Beijerland

2

Geen kapvergunning verleend voor:

Bouwvergunning van rechtswege verleend voor:

Positieve reactie op melding bouwvoornemen voor:

4-6-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Karel Doormanstraat 87;

De heer J.A. Luijendijk Karel Doormanstraat 87 3262 PC Oud-Beijerland

2

7-6-2002

het plaatsen van een dakkapel op het perceel Zoomwijcklaan 72;

De heer G. van Dienst Zoomwijcklaan 72 3263 NE Oud-Beijerland

2

7-6-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Dr. Kroesenring 78;

De heer D.L.J. Goudswaard Dr. Kroesenring 78 3261 CH Oud-Beijerland

2

Sloopvergunning verleend voor:

Overige vergunningen/vrijstelling/ontheffing verleend voor:

3-6-2002

het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Hoepelmaker 8;

De heer A. Kerpel Hoepelmaker 8 3262 DB Oud-Beijerland

2

4-6-2002

het plaatsen van reclame op het perceel Louis Pasteurstraat 17;

Vandenberg Special Products de heer A. van Dijk Postbus 91083 3007 MB Rotterdam

2

04-06-2002

het gebruik van de kiosk op het Marktplein als uitgiftepunt voor het terras;

Hotel Restaurant Moods de heer L. van Heusden Marktplein 8 3262 AG Oud-Beijerland

2

5-6-2002

het organiseren van de afsluiting van het seizoen voor de jeugd van de Hervormde Gemeente op de ijsbaan De Oosterse Gorzen op zaterdag 15 juni 2002 van ± 16.00 uur tot ± 21.00 uur;

Mevrouw J. Witteveen - Spijkerboer Ranonkelstraat 60 3261 BW Oud-Beijerland

3

05-06-2002

het organiseren van een rommelmarkt op zaterdag 8 juni;

Interkerkelijk koor Jedid-Jah Mevrouw K. Zeef Rietsnijder 47 3263 CD Oud-Beijerland

3

05-06-2002

het plaatsen van een kraam op zaterdag 8 juni 2002 voor het demonstreren van producten van t Beijerlands Kaashuys;

t Beijerlands Kaashuys de heer J. van Nieuwaal Molendijk 21 3262 AH Oud-Beijerland

3

07-06-2002

het organiseren van een actie Cliniclowns bij sportschool Fitness Word op zaterdag 8 juni 2002;

Fitness World de heer J.C. Verschoor Rembrandstraat 3 3262 HN Oud-Beijerland

3

07-06-2002

het organiseren van een Volleybal-toernooi op zaterdag 15 juni a.s. in het park De Laning;

DVO Volleybalvereniging de heer J. Weeda West-Voorstraat 16 3262 JP Oud-Beijerland

3

BEZWAREN

In veel gevallen kan een belanghebbende tegen een besluit bezwaren indienen. De bezwaren moeten schriftelijk en gemotiveerd binnen zes weken volgende op de dag van verzending van het besluit (zie bovenstaand schema) worden ingediend bij het gemeentebestuur, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland.

Na de indiening kan de belanghebbende, die de behandeling van het bezwaarschrift niet kan afwachten, aan de President van de Rechtbank te Dordrecht een voorlopige voorziening vragen (waarover griffierecht verschuldigd is).
Nadere informatie m.b.t. de besluiten is verkrijgbaar bij :


1. Dienst Samenleving, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 67 77
2. Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39
3. Stafafdeling Bestuurs- en Managementondersteuning, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 65 41

WONINGWET

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 41 van de Woningwet.

Lijst van bij de gemeente binnengekomen aanvragen tot het verstrekken van een bouw- of sloopvergunning :

aanvraag

ingediend d.d.

zakelijke inhoud

naam en adres aanvrager

Bouwvergunningsverzoek tot het :

14-05-02

plaatsen van een dakkapel op het perceel Seringenstraat 24;

Mevrouw P. Weijermans Seringenstraat 24 3261 XH Oud-Beijerland

30-05-02

plaatsen van een hek op een dakterras op de percelen Van Eedenstraat 13 en 15;

De heer B.E.A. van den Hurk Van Eedenstraat 15 3261 PJ Oud-Beijerland

31-05-02

vervangen van de boeiboorden en het vernieuwen van de dakbedekking op het perceel Randweg 2;

C.S.G. Willem van Oranje Randweg 2 3263 RA Oud-Beijerland


04-06-02

vergroten van een woning op de percelen Poortlaan 5 en 7;

De heer W.B. van der Zwaan Poortlaan 5 3261 PA Oud-Beijerland

Sloopvergunningsverzoek tot het :

31-05-02

verwijderen van asbesthoudende materialen in een woning op het perceel Vlietkade 2

De heer L.P. Bosschaart Smirnoffweg 20 3088 HE Rotterdam

02-06-02

verwijderen van asbesthoudende dakplaten op het perceel Ribesstraat 41;

De heer A. van der Zwaan Ribesstraat 41 3261 AR Oud-Beijerland

N.B.: Nadere informatie daarover is verkrijgbaar bij de Dienst Ruimte, W. van Vlietstraat 6, tel. 64 66 39