Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 12 juni 2002, district Oosterhout

Datum: 12/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Teams Werkdam Woudrichem:
Bedrijfsinbraak
Giesen: In de nacht van woensdag 12 juni 2002 werd er ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg te Giessen. De dader forceerde met grof geweld een raam aan de zijkant van het pand. Uit het pand zijn een computer en laboratoriumapparatuur gestolen. Bij twee andere bedrijven aan dezelfde Industrieweg in Giessen is geprobeerd om in te breken. Hier ontstond wel braakschade doch lukte het niet om binnen te komen.

Team Dongen:
Inbraak in bedrijf
Dongen: In de nacht van woensdag 12 juni 2002 vond een inbraak plaats in een bedrijfspand aan de Slof te Dongen. Om binnen te komen werd er een raam geforceerd. De buit bestond uit 2 laptops en 3 computers.

Verkeerscontrole
Dongen: Op woensdag 12 juni werd tussen 07.00 en 09.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de teenstraat / Duiventorenbaan te Dongen. Tien bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden door het rode verkeerslicht en 6 personen voor het niet dragen van de autogordel.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Snelheidscontrole
Dinsdag 11 juni 2002 is tussen 09:00 uur en 17:00 uur op diverse locaties in de gemeente Drimmelen op snelheid gecontroleerd. Op de Drimmelenseweg te Made werden 22 hardrijders geknipt. De hoogste gemeten snelheid was 70 km/u, alwaar 50 km/u is toegestaan.

Op de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe was er sprake van 69 overtreders. De hoogst gemeten snelheid was 54 km/u, alwaar 30 km/u is toegestaan. Op de Kerkdijk te Helkant waren 47 automobilisten in overtreding. De hoogst gemeten snelheid 59 km/u, alwaar 30 km/u is toegestaan. Op de Zeggelaan te Terheijden reden 12 mensen te snel. Hoogst gemeten snelheid 64 km/u, alwaar 50 km/u is toegestaan. Woensdag 12 juni 2002 is tussen 08:30 uur en 12:15 uur gecontroleerd op snelheid op de:
Kerkdijk te Helkant. Hier waren 41 automobilisten in overtreding. De hoogst gemeten snelheid 55 km/u, alwaar 30 km/u is toegestaan. Op de Gaete te Lage Zwaluwe registreerde de radar 53 overtreders. De hoogst gemeten snelheid 57 km/u, alwaar 30 km/u is toegestaan.

Inbraak bedrijf
Raamsdonksveer: Dinsdagavond 11 juni 2002 is er ingebroken in een bedrijf aan het Lissenveld te Raamsdonksveer. Door middel van het inslaan van ene ruit heeft men het pand betreden. In het pand heeft men vervolgens computersysteemkasten en beeldschermen losgekoppeld van het bedrijfsnetwerk. In totaal verdwenen er drie computers en 3 beeldschermen.

Team Waalwijk:
Winkeldiefstal
Kaatsheuvel: Een minderjarige uit Loon op Zand is op dinsdag 11 juni ter zake winkeldiefstal uit een winkel aan de Peperstraat te Kaatsheuvel aangehouden. Hij stal vanuit een supermarkt een pakje sigaretten. De jongeman is, in overleg met zijn moeder, verwezen naar het Bureau Halt.

Diefstal caravan
Sprang-Capelle: Vanaf een bedrijfsterrein aan de Nieuwevaart te Sprang-Capelle is een caravan gestolen. Dit gebeurde in de afgelopen dagen. Het betreft een witte Hobby 24 compleet met inboedel. De caravan was afgesloten en stond, op slot middels een distelslot, op het afgesloten bedrijfsterrein.

Verlaten plaats ongeval
Waalwijk: Dinsdagmiddag 11 juni 2002 heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Drunenseweg en de Akkerlaan in Waalwijk. De veroorzaker reed aldaar de kruising op zonder voorrang te verlenen aan voertuigen 2 en 3. Zij moesten dusdanig afremmen en uitwijken dat zij met elkaar in aanrijding kwamen. De veroorzaker van de aanrijding is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De Waalwijkse politie stelt een onderzoek in.

Diefstal uit bedrijf
Waalwijk: In de nacht van dinsdag 11 juni 2002 heeft er een inbraak plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Prof. Eykmanweg te Waalwijk. In het bedrijfspand is een computer- recycle bedrijf gevestigd. Men heeft met behulp van een auto de roldeur aan de voorzijde van het bedrijf geramd. Het is nog niet bekend wat er precies is ontvreemd. Veel tijd hebben de daders overigens niet gehad, want de gewaarschuwde sleutelhouder was binnen vijf minuten bij het bedrijf aanwezig.

Verkeerscontrole te Waalwijk
Waalwijk: Op dinsdag 11 juni 2002 zijn er op diverse locaties in Waalwijk verkeerscontroles gehouden hetgeen resulteerde in een 15 bekeuringen ter zake o.a. het niet dragen van autogordels, het mobiel bellen (niet handsfree), het rijden zonder bromfietshelm.

Team Oosterhout:
Verkeersongeval met beknelling
Oosterhout: Dinsdagavond 11 juni 2002 omstreeks 18:15 uur heeft er op de kruising Meerstoel/ Europaweg een aanrijding plaatsgevonden. Een 32-jarige inwoner uit Rijen naderde de kruising over de Meerstoel en verleende geen voorrang aan een 29-jarige inwoner uit Den Hout die over de Europaweg reed. De 32-jarige zat gedeeltelijk bekneld in de auto en moest door de brandweer bevrijdt worden. Hij is met pijn in zijn rug en inwendige kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraken in bedrijven
Oosterhout: Op dinsdagavond 11 juni 2002 is er bij een drietal bedrijven in Oosterhout ingebroken.
Bij een bedrijf aan de Dukaatstraat is de toegangspoort opengebroken en vervolgens heeft men een ruit vernield. Het pand is doorzocht maar, zover bekend, is er niets weggenomen.
Bij een bedrijf aan de Energieweg is men binnengekomen doormiddel van het inslaan van een ruit. Hier heeft men twee computer systeemkasten gestolen.
Op dezelfde avond is ook een bedrijf aan de Everdenberg bezocht. Ook hier werd een ruit ingeslagen. Men nam ook hier computerapparatuur weg.

Inbraak auto
Oosterhout: In de nacht dinsdag 11 juni 2002 is er ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Papendonk te Oosterhout. Men heeft de sloten van de portieren geforceerd maar vermoedelijk niet open kunnen krijgen, waarna men een ruit heeft ingeslagen. Uit de auto werd het frontje van de autoradiocassetterecorder en een telefoon weggenomen.

Poging inbraak schuurtjes
Oosterhout: In de nacht woensdag 12 juni 2002 heeft men in de Freesiastraat te Oosterhout geprobeerd om van vier schuurtjes de deur open te breken. Dit is echter niet is gelukt. Het bleef dus bij inbraakpogingen