Dienst Binnenstad Amsterdam


Nieuw sportcentrum Marnix

Krediet voor nieuwbouw

Het Dagelijks Bestuur Amsterdam-Centrum stelt de Stadsdeelraad voor akkoord te gaan met het beschikbaar stellen van een krediet voor de bouw- en inrichtingskosten van het nieuwe multifunctionele sportcentrum Marnix.

Multifunctioneel sportcentrum

Dit sportcomplex moet komen op de plaats van het Marnixbad aan het Marnixplein en zal naast een zwembad ook andere sportfaciliteiten bevatten. De sporthal De Stokerij in de Eerste Rozendwarsstraat zal verdwijnen, want de functie van deze sportaccommodatie komt in het nieuwe centrum terug.

Daarnaast heeft het Dagelijks Bestuur ingestemd met een onderzoek naar de technische installatie van het huidige bad, om te bekijken of die adequaat is tot het moment van de verwachte sluiting van het bad in de zomer van 2003. Ook heeft het bestuur ingestemd met een onderzoek naar de gewenste vorm van beheer van het sportcentrum.

Inspectienderzoeken

Al in 1999 is uit diverse inspectieonderzoeken gebleken dat het bijna 50 jaar oude Marnixbad op bouwkundig en technisch terrein aan het einde van zijn levensduur is geraakt. Er zijn toen maatregelen getroffen om de bedrijfsveiligheid nog enige jaren te garanderen. In het voorjaar van 2000 hebben B&W besloten nieuwbouw van het Marnixbad inclusief De Stokerij te onderzoeken. Eind 2001 heeft de Gemeenteraad ingestemd met de voorgestelde financiering van nieuwbouw. Voor het investeringskrediet diende het nieuwe stadsdeel nog een besluit te nemen.

Behandeling in de commissie Sport en Middelen is op 13 juni en in de Stadsdeelraad op 27 juni 2002.