Gemeente Emmen


---

Persbericht: Verkeershinder bij Scheperziekenhuis, 7 juni 2002

Aanleg nieuwe slurrievakken
Verkeershinder bij Scheperziekenhuis

Van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli is de Boermarkeweg vanaf de Van Schaikweg slechts in een richting te berijden en slechts over één baan.

Bereikbaarheid

* Theater de Muzeval en het Scheperziekenhuis blijven goed bereikbaar echter alleen vanuit zuidelijke richting (vanaf de Van Schaikweg). Uitrijden is alleen in noordelijke richting mogelijk, naar de Boslaan.

* De MFE (Multifunctionele Eenheid Scheperziekenhuis) is te bereiken via de hoofdingang van het ziekenhuis.

* Vanaf de Boslaan is de Boermarkeweg in de richting van het Scheperziekenhuis helemaal afgesloten. Alleen hulpdiensten mogen inrijden.

* Fietsers kunnen in beide richtingen ongehinderd hun weg vinden.
* In de periode is de Oosterstraat ter hoogte van de Markeweg (dienstingang Muzeval) voor doorgaand verkeer naar de Boermarkeweg afgesloten.

Gratis pendelbusje

* Voor mensen die met busmaatschappij Arriva vanaf het station NS het ziekenhuis willen bezoeken, kunnen tijdens de periode gebruik maken van een (gratis) pendelbusje dat via de Oosterstraat en Prinsenlaan naar en van het ziekenhuis rijdt. Het busje rijdt het rondje in continudienst van 08.00 tot 20.00 uur. De standplaats van het busje staat met een bord aangegeven.
* De busdienst van Arriva die normaliter vanuit noordelijke richting (Boslaan) het ziekenhuis aandoet, rijdt gedurende de periode via de Hondsrugweg en de Van Schaikweg richting Angelslo.

Wat zijn slurrievakken
Slurrievakken is wegenbouwjargon voor de wegvakken die liggen voor de stopstrepen bij verkeerslichten. Deze vakken moeten extra stevig zijn om de remdruk en wegrijdruk op te vangen van stoppende en wegrijdende (zware) voertuigen. Zonder deze aanpassingen zouden er scheuren, ribbels, deuken en gaten in de weg ontstaan en de weg extra snel slijten. De vakken worden verstevigd door een mengsel van open asfalt en beton.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen