Gemeente Moerdijk


Strenge voorwaarde aan terrasvergunning eetcafÉ de geus in klundert

Eetcafé De Geus in Klundert mag ook dit jaar een terras neerzetten. De terrasvergunning is wel verbonden aan een strenge voorwaarde wat betreft de breedte van het terras.

De stoep bij het eetcafé is 2.90 meter breed. Het terras neemt maar
1.40 meter in beslag. Er zou dus een looppad van 1.50 over moeten blijven. De gemeente is er echter door een omwonende op gewezen dat soms de hele stoep in beslag wordt genomen op het moment dat het terras bezet is. Voetgangers worden gedwongen om ter hoogte van het terras de stoep te verlaten en over de straat het terras te passeren. Vanwege de hoge stoeprand en de langsparkerende auto´s leidt dit tot gevaarlijke situaties, vooral voor moeders met kinderen, slechtzienden en rolstoelgebruikers.

De terrasvergunning die de gemeente voor dit jaar afgegeven heeft, wijkt slechts licht af van de voorgaande vergunningen. In plaats van zestien stoelen mag De Geus acht stoelen plaatsen tegen de gevel. Zo wil de gemeente proberen om de bezetting van de stoep in te tomen. De situatie wordt regelmatig gecontroleerd. Bij overschrijding van de toegestane 1.40 meter wordt de vergunning ingetrokken.

Laatst gewijzigd 12 juni 2002