Gemeente Goes

Persbericht

Kloetingseschool winnaar van de wisselbeker "Praktisch verkeersexamen"

Op woensdag 12 juni a.s., om 10.15 uur reikt wethouder Linssen aan de leerlingen van de Kloetingseschool de wisselbeker uit. De leerlingen behaalden tijdens het praktisch verkeersexamen dit jaar de beste resultaten. In totaal dongen zestien basisscholen mee naar de beker. Plaats van handeling is Groendaal 1, Kloetinge.

Naast het uitreiken van de beker overhandigt wethouder Linssen aan de leerlingen de verkeersdiplomas en de certificaten "Goes-fiets-Veilig".

De scholieren konden meedoen aan twee onderdelen, "Goes-fiets-Veilig" en het praktisch verkeersexamen.

Het onderdeel "Goes-fiets-Veilig" omvatte een achttal praktische oefeningen waarbij de fietsvaardigheid van de leerlingen werd getest. Het praktisch verkeersexamen bestond uit het fietsen van een traject van ongeveer zeven kilometer. De route was zodanig samengesteld dat de kinderen tegelijkertijd kennismaakten met de nieuwe school- thuisroute, omdat velen van hen naar een nieuwe school gaan na de zomervakantie. Onderweg kregen zij te maken met spoorwegovergangen, drukke kruispunten, fietsoversteekplaatsen en rotondes.

Op 21 en 30 mei namen 290 scholieren deel aan "Goes-fiets-Veilig" en ruim 400 aan het praktisch verkeersexamen. Bij "Goes-fiets-Veilig" behaalden 24 scholieren de maximale score van 50 punten. Bij het praktisch verkeersexamen scoorden 100 scholieren het maximaal aantal punten van 133.