Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

CAO Bijenkorf: paniekvoetbal??

In de afgelopen weken hebben wij constructief met de directie van Bijenkorf onderhandeld om te komen tot een nieuwe CAO. Op het laatste moment is er een kink in de kabel opgetreden. Er is namelijk geen overeenstemming te bereiken over de salarisaanpassing.

Bijenkorf wil graag een CAO afsluiten voor 18 maanden (1 augustus 2002
- 31 januari 2004). Tijdens deze periode is Bijenkorf bereid de salarissen per 1 oktober 2002 en 1 oktober 2003 te verhogen met respectievelijk 3% en 2%. Gelet op de looptijd van de CAO hebben wij voorgesteld om de salarissen te verhogen met 5,25%. Hiertoe is Bijenkorf niet bereid!

Begin deze week liet Bijenkorf ons weten dat een verhoging van 5,25% mogelijk is, mits .............. En daar draait het nu juist om! Als een duveltje uit een doosje liet de Bijenkorf weten dat de omzet en in het verlengde daarvan de winst, onder grote druk staan. Het schijnt zo dramatisch te zijn dat Bijenkorf drie (nieuwe)
verslechteringsvoorstellen op tafel heeft gelegd, om de salarisverhoging van 5,25% te kunnen betalen. Plotsklaps moeten de aanvangssalarissen (Groep 1) met 10% verlaagd worden, de 4% kerstgratificatie moet variabel gemaakt worden en de toeslag voor het werken op zondag moet verlaagd danwel afgeschaft worden!

Voor de Dienstenbond CNV zijn deze nieuwe voorstellen niet bespreekbaar. Schijnbaar is de paniek zo hoog dat ineens nieuwe (verslechterings)voorstellen op tafel worden gelegd. In vakbondstermen heet dit: achteruit onderhandelen!

Graag vernemen wij uw mening over de handelswijze van Bijenkorf. U kunt ons daarover een email sturen.

Bent u al lid van de CNV Dienstenbond??

Lid worden, nu doen. Voor Euro 12,70 per maand als full-timer bent u al lid, inclusief een rechtsbijstandregeling voor het hele gezin.

>> meer informatie over het lidmaatschap

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Geert B. Rijzinga. Tel: 023- 565 10 52. Email: g.rijzinga@cnvdibo.nl.

Hoofddorp, 12 juni 2002.