Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

CAO-onderhandelingen ETD van start

Op 11 juni 2002 hebben de eerste gesprekken voor de Elektrotechnische Detailhandel plaatsgevonden. Partijen hebben hun standpunten aan elkaar toegelicht. De voorstellen van de Dienstenbond CNV zijn nog niet definitief goedgekeurd maar, om het proces niet te vertragen, wel alvast toegelicht. Het ziet er overigens naar uit dat een overgroot gedeelte akkoord gaat met de voorstellen.

De werkgevers hebben weinig nieuwe voorstellen ingebracht. Opvallende zaken in hun voorstellen zijn: een verantwoorde loonsverhoging waarin een groot gedeelte (tenminste de helft) eenmalig zou worden toegekend, een andere premieverdeling voor de pré-pensioenen en een andere verdeling van de kosten voor arbeidsongeschiktheid.

De werkgevers hebben nog niet concreet aangegeven wat zij precies willen. Half augustus volgen nieuwe onderhandelingen. Wij hopen er dan ook uit te komen.

Aan de CAO-tafel ontstond een discussie tussen onze collega-bond en de werkgevers over de naleving van de CAO. De Dienstenbond CNV heeft nog niet zoveel gegevens over de naleving. Graag zouden wij eens van u vernemen hoe uw werkgever de CAO naleeft. Wellicht dat wij u dan meteen kunnen helpen. Daar zijn wij tenslotte ook voor.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Martijn Donker. Telefoon: (035) 677 39 07. Email: hilversum@cnvdibo.nl.

Hilversum, 12 juni 2002.