Gemeente Kesteren


Nieuws

Definitieve afsluiting Peyenkampseveldweg rbc 12 juni 2002 De sloop van de Peyenkampseveldweg begint eerder dan de Dodewaardsestraat wordt opengesteld. Dit is nodig omdat er ruimte moet worden gemaakt om in- en uitvoegstroken van de A15 aan te kunnen leggen. De periode tussen de afsluiting van de Peyenkampseveldweg en de gedeeltelijke openstelling (alleen fietsers) van de Dodewaardsestraat duurt drie weken. Eind augustus is de weg open voor alle verkeer.

Verkeer tussen Opheusden en Dodewaard volgt vanaf 17 juni tot medio augustus een omleidingroute via de Bonegraafseweg en de Dalwagen naar de Parallelweg en andersom. Daarnaast is tijdelijk van 17 juni tot 1 juli, een omleidingroute ingesteld op de Bonegraafseweg. Doorgaand verkeer van de Peyenkampseveldweg richting Opheusden volgt dan de volgende route: Peyenkampseveldweg - Bonegraafseweg Matensestraat Industrieweg Bonegraafseweg- Dalwagen Parallelweg en andersom. De omleidingroutes zijn met borden aangegeven. Vanaf 1 juli is de Bonegraafseweg weer open. Dan kan het verkeer vanaf de Bonegraafseweg direct naar de Dalwagen.

Start bouw viaducten over A15 bij Cuneraweg

Vanaf 12 juni is de A15 tijdelijk naar het noorden verplaatst en loopt de snelweg onder de viaducten door waar in de toekomst het tracé van de Betuweroute komt. Hierdoor ontstaat er vrije ruimte om de A15 te verlagen en de twee viaducten te bouwen voor het langzame en snelle verkeer over de A15. Al het verkeer zal met een lus pal ten westen van de toekomstige locaties van de bouwplaats worden geleid. Er komt een apart verlicht fietspad. Deze situatie duurt tot medio juni 2003.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Assink, Projectorganisatie Betuweroute, telefoon 0344 698500.