Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum Nummer
12 juni 2002 p099


Bezoek Nicaraguanen aan Nijmegen

Een delegatie uit de partnerstad Masaya bezoekt van 13 tot 19 juni Nijmegen. De delegatie bestaat uit Ana Cecilia Mojica van de gemeente Masaya en Orlando Noguera, directeur van het Nicaraguaanse Energie Instituut. Ze zijn in Nederland samen met een aantal collega's, op uitnodiging van de partnersteden in Nederland en de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten).

Het werkbezoek aan Nederland dat in totaal 3 weken duurt is erop gericht de deelnemers te informeren over de samenwerking tussen overheid en particuliere partijen. Onderdeel daarvan is de rol van de gemeentelijke overheid onder de loep te nemen op het gebied van het versterken van de lokale economie en de samenwerking met de private sector op het terrein van toerisme en kleine bedrijven.
In Nijmegen zal de delegatie ondermeer te gast zijn bij de Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya, die zich richt op uitvoering van projecten in de zusterstad.
Er worden bezoeken gebracht aan de kleinschalige bedrijfjes in de Commanderie van St. Jan en aan Route 4 (bureau voor toeristische ontwikkeling).
Daarnaast zal er door de gemeentelijke directie Strategie en Projecten uitleg worden gegeven over publiek-private samenwerking. De Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland en de VVV Rijk van Nijmegen verzorgen presentaties over hun werkzaamheden. Daarnaast zullen de deelnemers ontmoetingen hebben met raadsleden, wethouders en diverse medewerkers van de gemeente Nijmegen.

De gemeente Nijmegen heeft sinds 1986 een stedenbandrelatie met de gemeente Masaya en werkt mee aan initiatieven gericht op de versterking van het lokale bestuur in Masaya.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer 3292379


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.