Ingezonden persbericht


Interwoven introduceert content-applicaties voor portal-, code- en documentbeheer

Combinatie Interwoven 5-Platform en nieuwe content-applicaties verlaagt implementatietijd, verhoogt TCO en vereenvoudigt gebruikerservaring

Utrecht, 13 juni 2002 - Interwoven (Nasdaq: IWOV), wereldwijde aanbieder van Enterprise Content Management-software (ECM), introduceert drie nieuwe content-applicaties die zich richten op bedrijfsportals, documentbeheer voor samenwerking, en webapplicatiebeheer voor het wereldwijde bedrijfsleven. Deze drie Interwoven Content Applications: TeamDoc-, TeamCode- en TeamPortal, zijn gebaseerd op het Interwoven 5 ECM-platform.

Het Interwoven Enterprise Content Management-platform omvat de softwareproducten TeamSite Content Management, MetaTagger Content Intelligence en OpenDeploy Content Distribution. Door een kortere implementatietijd, lagere Total Cost of Ownership en een vereenvoudigde gebruikerservaring kan de combinatie tussen het Interwoven 5-platform en de nieuwe content-applicaties snel worden ingezet. Dit leidt tot een snelle Return on Investment (ROI) voor applicaties met veel content. Daarnaast is Interwoven 5 het eerste ECM-platform dat geschikt is voor webservices, waardoor partners snel applicaties kunnen ontwikkelen en integreren.

Interwoven werkt nauw samen met vertegenwoordigers van marktleiders als IBM en Plumtree, die de nieuwe content-applicaties inzetten in belangrijke e-business-projecten. IBM gebruikt bij voorkeur de enterprise portal-oplossing van Interwoven als ECM-basis voor haar geavanceerde portals. Daarnaast worden de content-beheerdiensten van Interwoven gebruikt voor de Plumtree Corporate Portal die gebaseerd is op de webdiensteninfrastructuur van Plumtree. Verder versnelt dit bedrijf de time-to-portal voor zijn zakelijke klanten met de webapplicatiebeheeroplossingen van Interwoven.

"Het huidige bedrijfsleven krijgt te maken met bedrijfsbrede uitdagingen op content-gebied, zoals afdelingsbreed content-beheer en een effectieve wereldwijde toegang tot portal-content. De vraag naar eenvoudige, allesomvattende content-applicaties voor e-business-projecten stijgt dan ook sterk", zegt Mark Gilbert, Research Director bij Gartner. "Centraal in een zakelijke interactie staat een solide ECM-oplossing. De kracht van een applicatie is afhankelijk van de content. Het bedrijfsleven profiteert maximaal van IT-investeringen als de levering van content een geïntegreerd, collaborative proces wordt."

De nieuwe content-applicaties van Interwoven zijn de volgende.


- TeamDoc - Deze Collaborative Business Document Management-applicatie stroomlijnt het door meerdere mensen gelijktijdig delen, publiceren en beheren van documenten. Zakelijke gebruikers kunnen hierdoor documenten vinden, creëren en categoriseren in een collaborative omgeving.

- TeamCode - De TeamCode Collaborative Web Application Management-applicatie biedt ontwikkelaars de mogelijkheid webapplicatiecodes te beheren, te testen en in te zetten in de TeamSite-ontwikkelomgeving.

- TeamPortal - Collaborative Content Services voor Portals leveren content- beheerservices via XML en SOAP. Portal-gebruikers kunnen content direct vanuit hun portal-interface creëren, beheren en inzetten. Daarnaast kunnen IT-beheerders het eerste ECM-platform dat geschikt is voor webservices, inzetten om te voldoen aan toekomstige applicatiebehoeften.

Over Interwoven
Interwoven (Nasdaq: IWOV) is een belangrijke leverancier van Enterprise Content Management-software. Het Interwoven 5-platform voorziet in de complete content-levenscyclus inclusief content-processing, content-management, content-intelligence, content-productie en content-distributie. Interwoven is de de facto standaard voor meer dan 1.000 internationale ondernemingen, waaronder ABN Amro, British Airways, Cisco Systems, General Electric, General Motors en Philips. Interwoven heeft samenwerkings-overeenkomsten met de grootste leveranciers van bedrijfsapplicaties om haar klanten complete, collaborative bedrijfsapplicatieoplossingen te kunnen bieden. Interwoven heeft ruim 850 medewerkers wereldwijd, van wie 20 in EMEA. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Ascot in het Verenigd Koninkrijk. De Europese vestigingen staan in Parijs, München, Utrecht, Madrid en Stockholm.