Gemeente Heusden


Idstein organiseert groots spektakel
Gemeente Heusden doet mee aan Hessentag
Optredens, informatie, cultuur, sportdemonstraties, schlagers, veel culinaire verrassingen én honderdduizenden bezoekers. Dat zijn de ingrediënten van de Hessentag. De Hessentag is hét jaarlijkse evenement in de Duitse deelstaat Hessen. Dit keer wordt het spektakel van 14 tot 23 juni 2002 georganiseerd in Idstein, de Duitse gemeente waarmee de gemeente Heusden een stedenband heeft. In verband met deze vriendschappelijke stedenband, zal de gemeente ook op de Hessentag aanwezig zijn. Onder meer met een stand en verschillende optredens op een speciaal podium in de stad.

De Hessentag is in Hessen een begrip. Maar liefst 20 jaar heeft de gemeente Idstein op de wachtlijst gestaan om het spektakel te mogen organiseren en dit jaar is het dan eindelijk zover. Ook dit jaar zal de organisatie ongetwijfeld allles uit de kast halen om van het evenement een ongeëvenaard spektakel te maken. Gerekend wordt op een bezoekersaantal van maar liefst 800.000! Alles is tot in de puntjes verzorgd. Naast honderden stands van instellingen, verenigingen en bedrijven zijn er optredens van talloze artiesten. Natuurlijk mogen Schlagerzangers en zangeressen niet ontbreken. Daarom is er op 16 juni de Grote nacht van de Duitse Schlagers. Voor de oudere jongeren zijn er optredens van legendarische groepen als The Hollies en The Rubettes.

De voorbereiding is inmiddels in volle gang. Hoe het programma er exact uitziet maakt de organisatie begin maart bekend. Aan de gemeente Heusden is het verzoek gedaan om ook op de Hessentag aanwezig te zijn met een stand en typisch Heusdense optredens op een podium. Een belangrijke rol bij de voorbereiding zal weggelegd zijn voor het Idsteincomité. Dit comité bestaat uit inwoners en mensen van de gemeente, onder wie burgemeester H. Willems. Het is de bedoeling dat het verenigingsleven in Heusden zijn steente aan de Hessentag zal bijdragen. In welke vorm is nog niet bekend. We houden u op de hoogte!