BMG NEDERLAND

Giorgia speciale gast van Marco Borsato

Op 14, 15 en 16 juni aanstaande breekt Marco Borsato een ongekend record. Als eerste Nederlandse zanger ooit zal hij tot drie maal toe in een uitverkochte Kuip in Rotterdam te zien zijn. Hij doet dat echter niet alleen. Borsato heeft een bijzondere gast uitgenodigd voor zijn optredens en wel de zeer getalenteerde Italiaanse zangeres Giorgia. Zij zal op 14 en 16 juni met Marco s band haar huidige hitsingle E Poi ten gehore brengen en vervolgens samen met Marco haar nummer Come Saprei zingen. Come Saprei was in de Nederlandse vertaling Kom Maar Bij Mij in 1995 een grote hit voor Borsato.

Giorgia komt voort uit het clubcircuit van Rome, waar zij jarenlang aan de weg timmert. Ze breekt in 1994 door naar een groter publiek als ze optreedt in het befaamde Ariston-theater met haar nummer E Poi. Daarna gaat het snel. Ze krijgt een uitnodiging van Luciano Pavarotti om samen met hem een duet te zingen tijdens het Pavarotti & Friends-concert. Op Kerstavond zingt ze samen met Andrea Bocelli voor de paus. Een jaar later neemt ze met Bocelli het nummer Vivo Per Lei op en staat ze op het legendarische festival van San Remo met Come Saprei, dat ze samen schreef met Eros Ramazzotti, Adelio Cogliati en Vladi Tosetto. Giorgia wint het festival en is een megaster in Italië.

In de jaren die volgen, is Giorgia nog meerdere keren uiterst succesvol in San Remo, werkt ze samen met grote internationale songschrijvers als DesRee en Diane Warren (verantwoordelijk voor hits van Whitney Houston, Toni Braxton en Aerosmith) en treedt ze op met grootheden als Herbie Hancock, Youssou N Dour, Michael McDonald, Ray Charles en Zucchero. In haar begeleidingsband vinden we Michael Bland, Sonny T en Tommy Barbarella uit de begeleidingsband van Prince.

Zij is fantastisch. Ik waardeer haar omdat ze risico s durft te nemen.
Als Giorgia zingt, is het alsof er een licht vanuit haar straalt, zo stelt Herbie Hancock. Iets waar Marco Borsato het mee eens is. Op zijn website schrijft hij: Als Giorgia een bepaalde noot wil halen, maakt het haar niet uit of ze linksaf, rechtsaf, ondersteboven of via Tokyo moet gaan, ze haalt die noot. Kijk, je hebt zangeressen en je hebt zangeressen. En geloof me, dit meisje kan écht zingen! (...) Ik kon het niet laten Giorgia te vragen of ze wilde overwegen om naar de Kuip te komen. Ik zei erbij dat ze natuurlijk niet nu meteen hoefde te beslissen, maar Giorgia liet me niet eens uitspreken. Ze zei me dat ze er graag bij wilde zijn!

En daarom is Giorgia te gast bij Marco Borsato in De Kuip op 14 en 16 juni aanstaande om zowel solo haar huidige single E Poi als samen met Marco Borsato het duet Come Saprei (Kom Maar Bij Mij) te zingen. Het album E Poi verschijnt op 21 juni.