---

Ministerie van Defensie



---

Staatssecretaris Van Hoof ontmoet Amerikaanse ambtsgenoot

13-06-2002

Persmededeling van het Ministerie van Defensie DV/PM/16

Staatssecretaris van Defensie, Henk van Hoof, brengt van vrijdag 14 juni tot en met maandag 17 juni een werkbezoek aan de Verenigde Staten van Amerika. Tijdens dit bezoek zal de staatssecretaris op het Pentagon een ontmoeting hebben met zijn Amerikaanse ambtgenoot, Under Secretary of Defense E.C. Pete Aldridge, Jr.

Tijdens deze bijeenkomst vindt de officiële overdracht plaats van de reeds getekende overeenkomst, die de Nederlandse deelname aan het JSF-programma regelt. Ook zullen beide bewindslieden spreken over een aantal actuele politieke onderwerpen in de relatie Verenigde Staten en Nederland.
Ook zullen Aldridge en Van Hoof, samen met de Nederlandse bevelhebber der luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Dick Berlijn, een gesprek hebben met dr. James G. Roche, Secretary of the Air Force, en Gordon R. England, Secretary of the Navy, over de voortgang van het JSF-project.

Voorafgaand aan zijn bezoek aan het Pentagon brengt staatssecretaris Van Hoof, met een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven, een bezoek aan de Lockheed Martin fabriek in Fort Worth (Texas), waar vertegenwoordigers van de JSF-hoofdaannemer Lockheed Martin en de JSF-motorenbouwers Pratt & Whitney en General Electric and Northrop Grumman, uitleg zullen over de Nederlandse industriële participatie aan het JSF-project.