Ingezonden persbericht


EDS vernieuwt resellerovereenkomst met webmethods

Bedrijven hernieuwen relatie naar aanleiding van gezamenlijk succes bij wereldwijde klanten

Amsterdam / Capelle a/d IJssel - 14 juni 2002 - EDS en webMethods (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende leverancier van integratiesoftware, maken bekend dat zij hun resellerovereenkomst hernieuwen. Op basis van deze overeenkomst levert EDS het webMethods-integratieplatform aan bedrijven die een complete integratieoplossing nodig hebben.

Gedurende de twee jaar dat de resellerovereenkomst bestaat, hebben beide bedrijven verspreid over de hele wereld meer dan vijftig ondernemingen succesvol geholpen met de implementatie van integratiesoftware om componenten van hun technologie-infrastructuur te koppelen. Dit heeft voor de gezamenlijke klanten geresulteerd in toegenomen operationele efficiëntie, veilige toegang tot zakelijke data en systemen, en een groter rendement op hun investeringen in technologie.

Veel klanten hebben reeds geprofiteerd van de combinatie van marktleidende software en consultancy-expertise van webMethods en EDS. Zo werkt bijvoorbeeld StorageTek met beide bedrijven samen om nieuwe toepassingen te koppelen aan bestaande informatiesystemen voor de automatisering van bedrijfsprocessen en het genereren van overzicht over de gehele bedrijfsketen.

"Het webMethods-integratieplatform biedt StorageTek een oplossing om de stroom van bedrijfsinformatie tussen supply chain managementtoepassingen en back-office toepassingen te stroomlijnen. Dat hebben we nodig om end-to-end beheer van de bedrijfsketen te kunnen realiseren," zegt Jeff Armstrong, manager Supply Chain Enablement bij StorageTek. "EDS zal het webMethods-integratieplatform implementeren om een real-time overzicht te genereren van de actuele voorraad en klantvraag, hetgeen samenwerking op het gebied van productie tussen StorageTek en haar partners faciliteert."

webMethods en EDS hebben samengewerkt aan integratieprojecten voor verschillende soorten standaardtoepassingen, zoals ERP-integratie, CRM-integratie, EDI-verbetering, integratie van zakenpartners, integratie van legacy-systemen, supply chain-integratie en webservices. Dankzij deze end-to-end oplossingen kunnen bedrijven de hoogst mogelijke rendementen te behalen op hun investeringen in informatiesystemen.

"De huidige vertraging in de Nederlandse markt maakt dat bedrijven zich weer concentreren op de interne huishouding middels productiviteitsverbeteringen en kostenbesparingen," zegt Ron van Valkengoed, Managing Director Solutions Consulting Netherlands van EDS. "De EDS/webMethods partnership is sterk in het waarmaken van deze besparingen waar onze concurrenten vaak niet verder komen dan het inzichtelijk maken ervan."

"EDS is vanaf het begin een geweldige partner geweest voor webMethods door onze software te promoten bij hun uitgebreide, diverse klantenbestand," zegt Tom Roberts, vice president Platform Alliances bij webMethods. "EDS heeft een indrukwekkend track record voor wat betreft het helpen van klanten met het identificeren en oplossen van zakelijke problemen. Bovendien heeft het bedrijf zich bewezen als leider op het gebied van implementaties van integratiesoftware. We hebben al bij talloze bekende bedrijven samengewerkt met EDS, en we zijn er van overtuigd dat we dit succes de komende twee jaar zullen voortzetten."

# # #

Over EDS
EDS is wereldwijd al 40 jaar een toonaangevend ICT-dienstverlener. Ondergebracht in vier Lines of Business, Operation Solutions, Solutions Consulting, PLM Solutions en A.T. Kearney, biedt EDS haar afnemers het volledige ICT spectrum aan. Het bedrijf stelt zich ten doel informatietechnologie voor zijn klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. In 2001 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard.

EDS is actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, de Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat en NUON.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of op www.eds.nl

Over webMethods
webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door een koppeling van bedrijfsprocessen aan enterprise- en legacy-toepassingen, databases en menselijke interactie. Die koppeling kan zowel binnen de grenzen van de eigen onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten besparen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met hun klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 800 klanten, waaronder wereldwijde top 2000-bedrijven zoals Philips, Motorola, Dell, DSM en The Ford Motor Company. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Cap Gemini Ernst & Young, Accenture, Deloitte Consulting, EDS, KPMG Consulting, AMS, Hewlett-Packard, BMC, Broadvision, i2 Technologies, J.D. Edwards, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie is beschikbaar op www.webmethods.com.

Contactpersonen:

Jolanda Prins, webMethods, +31 (0)20 491 97 37, jolanda.prins@webmethods.com
Alex van den Hoff, EDS Nederland, +31 (0)181 502 336, alex.vandenhoff@eds.com
Annemieke van Herk, Footprint Marketing, +31 (0)20 417 71 77, annemieke@footprint.nl